Afbeelding
...

Mercedes opengebroken in woonwijk De Vaarst

4 augustus 2020 om 10:04 Inbraak

BARNEVELD Aan de Frank Hoeckellaan in de Barneveldse woonwijk De Vaarst is in de nacht van zondag op maandag een auto van het merk Mercedes opengebroken. De autokrakers gingen er vervolgens vandoor met de airbags van de wagen.

Dat meldt Renzo Kok namens buurtwacht Veilig Vliegersveld en De Vaarst. ,,De dieven zijn heel stil te werk gegaan, heb ik van buurtbewoners begrepen. De bewoners hebben die nacht echt niets gehoord. We hebben van de politie begrepen dat er ook op meerdere locaties in de wijk geprobeerd is bij auto's in te breken, maar waar precies, is op dit moment niet bekend.'' Ook in naastgelegen wijk De Lors, aan de Jacob Catsstraat, zouden dieven geprobeerd hebben een auto open te breken.

Kok: ,,Het zet in ieder ons als buurtwacht weer op scherp. De laatste maanden was het redelijk rustig op het front, maar blijkbaar neemt het aantal auto-inbraken weer toe, dus moeten wij weer alert zijn.'' De wijk Vliegersveld-De Vaarst werd in 2018 geplaagd door een reeks aan auto-inbraken. Vaak werden daarbij met name airbags en navigatie-apparatuur gestolen.

In reactie daarop startten buurtbewoners het initiatief om een buurtwacht te formeren en geregeld 's nachts de straat op te gaan. Kok: ,,Dat had effect, want het aantal incidenten daalde fors. Nu is het zaak dat we aandacht blijven houden in de wijk.''

Wouter van Dijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie