Afbeelding
AberMedia

Vrachtwagen duwt personenauto tientallen meters mee over snelweg

2 augustus 2020 om 19:48 Ongeval

BARNEVELD Op snelweg A30 ter hoogte van de A1 bij Barneveld is zondagavond de bestuurder van een personenauto dwars voor een invoegende vrachtwagen met oplegger tientallen meters meegesleurd. De bestuurder mag volgens de politie van geluk spreken dat zijn auto hierbij niet over de kop is geslagen.

Rond 17.30 uur wilde de vrachtwagenchauffeur, die vanuit de richting van de Zelderseweg kwam, ter hoogte van de afrit van de A1 invoegen. Hij merkte echter een daar rijdende personenauto niet op. ,,Ik dacht eerst dat ik een klapband had, toen ik plotseling de auto voor de cabine zag", vertelt de chauffeur. Hij geeft aan dat een dergelijk ongeluk voor hem de eerste keer is. 

BERGINGSBEDRIJF Beide voertuigen kwamen op de linker rijbaan tot stilstand, waar bleek dat beide bestuurders ongedeerd waren gebleven. Politie en een weginspecteur van Rijkswaterstaat sloten de linkerrijbaan af. Uiteindelijk kon zowel de personenauto als de vrachtwagen via de vluchtstrook naar de afrit van de Thorbeckelaan rijden voor verdere afhandeling. Een bergingsbedrijf was ook ter plaatse. 

De berger heeft de personenauto gecontroleerd, waarna de zwaar beschadigde personenauto alsnog zijn weg kon vervolgen. De vrachtwagen kon na een kleine reparatie van de verlichting ook verder rijden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie