Afbeelding
AberMedia

Scooterrijder aangehouden na achtervolging door politie

1 augustus 2020 om 08:15 Overig

BARNEVELD De politie heeft bij een achtervolging op de Stationsweg in Barneveld een scooterrijder 'aangetikt' om deze tot stilstand te brengen. De scooterrijder raakte hierbij licht gewond en is voor verdere controle overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de man was aangehouden, reed de politie achter de ambulance aan. De verdachte is later overgebracht naar het cellencomplex in Arnhem.

Vrijdagavond rond 21.30 uur wilden agenten de scooterrijder controleren. De man viel op door de snelheid die hij op dat moment had. Daarnaast zagen de agenten dat hij geen helm droeg. Daarom gaven zij hem een stopteken. De bestuurder negeerde dit en ging ervandoor. Hij probeerde via de Stationsweg, in de richting van Voorthuizen, aan de agenten te ontkomen. Bij de rotonde met de Van Wijnbergenlaan draaide de scooterrijder, om zo weer richting Barneveld te rijden. 

HARDE KLAP Bij de inrit naar het Van Breugelplantsoen wisten de agenten de scooter met de politieauto aan te tikken, waarna de man ten val kwam. Volgens een buurtbewoner, die de harde klap hoorde, moesten voetgangers die op het trottoir van de Stationsweg liepen een inrit bij een woning inrennen om de hardrijdende scooterrijder te ontwijken. De politieauto liep licht schade op tijdens het incident. De behoorlijk beschadigde scooter is in beslag genomen. 

ONDERZOEK De scooterrijder is aangehouden voor het rijden onder invloed en wegens belediging. Er volgt nog meer onderzoek naar het incident. Ook de agenten die de achtervolging hebben ingezet zullen een verklaring moeten afleggen en zijn meegenomen naar het politiebureau. Daarnaast is de Verkeersongevallenanalyse (VOA) van een andere regio een onderzoek gestart. 

De politie is op zoek naar getuigen die aan de kant moesten springen vanwege het rijgedrag van de scooterrijder. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie