Afbeelding
Dirk van den Bor

Zeumeren per direct gesloten wegens grote drukte

31 juli 2020 om 12:23 Maatschappelijk

VOORTHUIZEN Recreatieterrein Zeumeren bij Voorthuizen is vrijdagochtend rond 11.30 uur per direct gesloten voor bezoekers. Volgens eigenaar Leisurelands is op dit recreatieterrein vanochtend het maximum aantal bezoekers bereikt, daarom zijn de slagbomen dicht. Bezoekers die nu komen, worden tegengehouden. ,,Het heeft dus geen zin om te komen'', aldus Leisurelands. Bezoekers die er al waren, hoeven niet te vertrekken, maar er mogen geen mensen meer bijkomen. Morgen vanaf 8.00 uur is het terrein weer open.

Veel mensen trekken vandaag naar het recreatieterrein vanwege het warme weer, maar om de RIVM-voorschriften tegen verspreiding van het coronavirus goed na te kunnen leven, geldt er een maximum aantal bezoekers. Dat maximum is nu dus bereikt, volgens Leisurelands.

Zeumeren is niet de enige recreatieplas die Leisurelands nu sluit. Ook Strand Nulde en de Zandenplas bij Nunspeet zijn op dit moment vol. Leisurelands heeft al aangekondigd vanwege de drukte ook dit weekend extra te controleren op het naleven van de coronaregels op haar recreatieterreinen.

Eerder werd al vanwege drukte en overlast besloten dat Zeumeren tot 1 september alleen nog overdag geopend is, van 8.00 tot 18.00 uur. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie