Afbeelding
Jannes Bijlsma

'Leuke actie, zolang ze de stickers zelf weer verwijderen'

27 juli 2020 om 15:05 Overig

BARNEVELD De gemeente Barneveld kan de ludieke stickeractie van Actiegroep Scherpenzeel Anoniem wel waarderen, als daarmee een maatschappelijke discussie wordt aangezwengeld. ,,Zolang die actiegroep er maar voor zorgt dat alle stickers eind deze week weer verwijderd zijn.''

Dat zegt gemeentewoordvoerder Michiel van Werven. Eind vorige week signaleerde deze krant al dat op een plaatsnaambord bij Garderen een sticker was geplakt met als onderschrift 'gemeente Scherpenzeel.' De actiegroep stelt, met een knipoog, dat er naast de discussie over Scherpenzeel als onderdeel van de gemeente Barneveld of als onafhankelijke gemeente, nog een derde optie is: Barneveld onder Scherpenzeel laten vallen. Inmiddels zijn op plaatsnaamborden langs invalswegen van vrijwel alle dorpen in de gemeente Barneveld de stickers die deze herindelingsvariant suggereren, te vinden.

De actie kan volgens Van Werven een rol spelen in de maatschappelijke discussie over de door de provincie Gelderland voorgenomen fusie. ,,Maar we vragen de actievoerders wel om deze stickers uiterlijk eind deze week weer te verwijderen. In principe valt dit namelijk onder graffiti en vandalisme.'' Geven de actievoerders geen gehoor aan deze oproep, dan zal de gemeente actie moeten ondernemen, aldus Van Werven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie