Afbeelding
Zied Mnif

Tips voor bijzondere dagjes uit

24 juli 2020 om 15:00 Partnercontent

Ga je niet met vakantie dit jaar en wil je je kinderen wel een vakantie bezorgen die ze nooit meer vergeten. Met deze tips lukt je dat! Na een paar dagen zwembad, speeltuin, op bezoek bij oma en andere gebruikelijke uitjes maak je met deze dagjes weg een mega indruk waar ze nog lang over napraten.

Graffiti spuiten

Wow wat zul jij indruk maken. En nee, we bedoelen niet dat je met je spuitbus samen een brug moet gaan onder kalken. We hebben het over een workshop graffiti spuiten. Hoe origineel is dat. Tijdens zo’n workshop leer je de kneepjes van het vak en meestal ga je naar huis met je eigen graffiti kunstwerk. Je zoon of dochter vindt jou vast de stoerste ouder van de wereld. Deze workshop worden overal in Nederland gegeven. Google maar eens. De meeste opties vind je wel rondom de grote steden want daar is deze workshop super populair.

Avonturenboerderij Molenwaard in Zuid-Holland

Een dagjes Hollandse landleven beleef je bij Molenwaard. Een uitje voor echt het hele gezin. Van koe melken en bootje varen tot pony rijden of samen verdwalen in het wilgendoolhof. Je kunt dieren knuffelen, oude ambachten ontdekken of (h)eerlijke streekproducten proeven. Behaal jij het  boerderijdiploma? In elk geval geniet je van de vrolijke, educatieve shows zoals van de tv-idolen Fien & Teun. Kortom. Met dit top uitje scoor je zeker bij kleine kinderen.

Avonturia, niet zomaar een dierenwinkel

Een uitje naar de dierenwinkel? Wel als je naar Avonturia gaat. Naast een dierenwinkel heeft Avonturia namelijk ook een dierentuin vergunning en juist de combinatie van een kleine dierentuin, expositie, educatie, beleving en fantasie maakt het een uitje voor het hele gezin.

Toet Toet 

Nog zo’n origineel dagje uit is een stoomtreinritje maken in het Zuiderpark. Bij Stoomgroep West Zuiderpark kun je met het hele gezin een ritje maken in een model stoomtrein. Een beetje terug in de tijd dus. Trek je mooiste jurk aan, hoed op en je een van je mooiste dames tassen uit de kast en foto’s maken maar. Zet ze om in zwart-wit of sepia en de looks zijn compleet. Dit uitje combineer je makkelijk met een picknick of via kleine dorpjes heen en terug.

Een dagje eiland

Eén dagje naar een Waddeneiland? Waarom niet? Pak je reistas de avond ervoor in en vertrek vroeg in de ochtend en je hebt genoeg tijd voor een dagje fun. Want eerlijk is eerlijk, je uitje begint al op de boot. De tijd van de bootreis varieert tussen de 20 minuten en twee uur, afhankelijk naar welk eiland je gaat. Let er wel op dat sommige eilanden autovrij zijn. Bij aankomst kun je direct een fiets huren of het eiland met de bus verkennen. Vergeet niet de vuurtoren te bezoeken!

Naar de dierentuin

In Nederland zijn er verschillende dierentuinen te vinden. De één is mooier dan de ander, maar een dagje uit naar de dierentuin is voor de kleintjes altijd leuk. En om het dagje uit naar de dierentuin helemaal compleet te maken (en om zelf niet de hele dag het gezeur aan te hoeven horen), geef je je kind een ‘cadeaubon’ voor een souvenirtje. Want daar gaan de kinderen geheid om vragen. Welk dierenpark wordt jouw favoriet

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie