Afbeelding
Wouter van Dijk

'Er moesten 20 gezonde bomen om voor woonwijk De Enk'

20 juli 2020 om 14:09 Opinie

Vorige week las ik in de Barneveldse Krant een artikel over de nominatie van de Barneveldse woonwijk De Enk. De achtste editie van de Gelderse Prijs Ruimtelijke Kwaliteit heeft als thema 'Brede blik op ruimte'. Daar moest ik heel hard om lachen. In deze woonwijk is vooral ruimte gecreëerd door ruim twintig gezonde bomen om te zagen. Daar hoor ik niemand over.

Ook hoor ik niets over het feit dat een aantal De Enk-bewoners het fietspad (tussen hun wijk en de Valkhof) als autoweg en parkeerplaats gebruikt. Dat is vooral een manier om ruimte op het eigen terrein te krijgen. En deze nieuwe wijk wordt blijkbaar zo belangrijk gevonden, dat het onderhoud in de wijken eromheen compleet wordt verwaarloosd. De Enk heeft een prachtige nieuwe brug gekregen, waar zelfs auto's overheen kunnen. Bewoners van de Valkhof die richting de Stanleystraat willen fietsen, moeten over een compleet verrotte brug. Een brug die uiterlijk 15 juli helemaal onderhanden zou worden genomen. Dit is aan meerdere buurtbewoners toegezegd.

Maar het enige dat er de afgelopen week aan onderhoud is gedaan, is één nieuwe plank. O ja, en een bordje met de mededeling: glad wegdek. Ik heb me ingehouden, maar had er bijna 'verrot wegdek' op gekalkt. Door het verrotte hout schrik je vaak, want het geeft veel herrie; vooral als er bromfietsen overheen rijden.

Op de Valkhof hebben we maanden in de rommel en de herrie gezeten vanwege deze nieuwe buurt. Dat kan ik nog snappen, iedereen wil graag wonen. Maar kans op een prijs maken over de rug van mensen en de natuur heen, gaat me te ver.

[Annet Haisma, Barneveld

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie