Afbeelding
Pauw Media

Basisschool De Spreng bedankt ouders per vliegtuig

17 juli 2020 om 12:49 Onderwijs

BARNEVELD Ouders van leerlingen van basisschool De Spreng in Barneveld wachtte vrijdag, bij de feestelijke afsluiting van het schooljaar, een bijzondere verrassing. Om alle ouders te bedanken voor hun inzet tijdens de coronaperiode, zette de school een tekstvliegtuigje in. Een cameraploeg van tv-programma Hart van Nederland (SBS6) registreerde de ludieke actie.

,,Het is dankzij de inzet en de flexibiliteit van alle ouders van onze leerlingen, dat we samen veel konden bereiken in de afgelopen bijzondere periode'', zegt schooldirecteur Jessica Bouw van De Spreng. ,,Dan heb ik het niet alleen over thuisonderwijs, maar ook over de flexibiliteit van ouders die hun kinderen normaal gesproken bij ons in de opvang hebben.'' De Spreng is een kindcentrum, wat inhoudt dat kinderen van nul tot dertien jaar oud er terecht kunnen. ,,Dankzij de medewerking van de ouders, konden we in de coronaperiode op onze locatie ruimte vrijmaken voor de noodopvang van kinderen van ouders met vitale beroepen.'' Gemiddeld veertig tot vijftig kinderen van verschillende Barneveldse scholen vonden daardoor in De Spreng onderdak.

Bouw: ,,Normaal gesproken maken we er met elkaar aan het eind van het schooljaar een groot feest van, maar dat werd dit jaar wat lastiger. Om tóch iets voor de ouders te doen en vooral om 'bedankt' te zeggen, besloten we om dat eens op een bijzondere manier te doen, namelijk met een tekstvliegtuig. De leerlingen van groep zeven hadden een dansje ingestudeerd. Toen dat afgelopen was, moesten alle ouders de handen voor de ogen houden, tot het moment dat het vliegtuigje over kwam vliegen. Een mooie verrassing.''

Een cameraploeg van Hart van Nederland was erbij om de actie in beeld te brengen en reacties te peilen bij de school en de ouders. Het item wordt dit weekend uitgezonden op tv-zender SBS6.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie