Afbeelding
Pixabay

Diefstal van voertuigen neemt toe in regio

17 juli 2020 om 10:10 Overig

REGIO Terwijl landelijk het afgelopen halfjaar -dus deels in coronatijd - een daling van het aantal voertuigdiefstallen met ruim 9 procent te zien was, zijn er in regio De Vallei de afgelopen zes maanden juist meer voertuigen ontvreemd.

Dat blijkt uit actuele cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit, een centrum dat cijfers van de politie en van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) in beeld brengt. Vooral in de gemeente Ede is een stijging te zien. Werden hier in het eerste halfjaar van 2019 in totaal 32 voertuigen gestolen, afgelopen halfjaar waren dat er 46. Een stijging is ook te zien in de gemeente Nijkerk (ruim een verdubbeling, van 8 naar 17 diefstallen), in Amersfoort (van 62 naar 93 gestolen voertuigen) en in mindere mate in gemeenten Putten (van 1 naar 2), Leusden (van 3 naar 6) en Ermelo (van 4 naar 6). In de gemeente Scherpenzeel zijn er, net als vorig jaar, ook afgelopen halfjaar helemaal geen voertuigen gestolen, in de gemeenten Barneveld (van 10 naar 9) en Renswoude (van 3 naar 1) is een lichte daling te zien.

In Barneveld zijn het vooral bromfietsen die afgelopen halfjaar gestolen werden. Op dat vlak is een stijging te zien (van 2 naar 5), terwijl er afgelopen halfjaar juist minder personenauto's zijn ontvreemd (van 4 naar 1).

Het informatiecentrum brengt ook in beeld hoeveel gestolen voertuigen afgelopen halfjaar werden teruggevonden. Daaruit blijkt dat in Barneveld negen voertuigen ook weer teruggevonden werden. Dat zijn niet dezelfde negen die gestolen, maar deels ook voertuigen die eerder al waren ontvreemd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie