Afbeelding
Edward Doelman

Scherpenzeelse raad blijft bij zelfstandigheid

10 juli 2020 om 12:30 Politiek

SCHERPENZEEL/BARNEVELD Een raadsmeerderheid in Scherpenzeel blijft zich verzetten tegen een gemeentelijke herindeling met Barneveld. De kadernota waarin de maatregelen worden genomen voor een zelfstandige koers, is donderdagavond aangenomen.

De provincie Gelderland maakte begin vorige maand bekend een herindelingstraject met Barneveld te willen starten, omdat ze geen vertrouwen had in de Scherpenzeelse kadernota. Hierin trekt Scherpenzeel zo'n 1,6 miljoen euro uit om het ambtenarenapparaat te versterken, om de 'bestuurskracht' van de gemeente te versterken.

De coalitie GBS/SGP stemde zoals verwacht in met de kadernota. Zij zagen zich begin deze week bevestigd in de zelfstandige koers door een bewonerspeiling. Hieruit bleek dat zo'n 86 procent van de stemmers zich tegen een herindeling keerde. Oppositiepartijen bestaande uit ChristenUnie, CDA en ProScherpenzeel, zijn juist groot voorstander van een herindeling en wezen de kadernota dan ook af.

Dinsdag 14 juli besluiten Gedeputeerde Staten van Gelderland of zij definitief een fusietraject tussen de gemeenten Scherpenzeel en Barneveld starten. Barneveld heeft aangegeven hiervoor open te staan, mits Scherpenzeel ook wil.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie