Afbeelding
Foto door form PxHere

Lees hier waarom je een tas echt vaker moet schoonmaken

10 juli 2020 om 08:22 Partnercontent

Toetsenborden, winkelkarretjes, deurklinken, vaatdoekjes, smartphones iedereen weet dat die dingen behoorlijk vies kunnen zijn. Maar wat dacht je van je favoriete fanny pack of luiertas? Uit onderzoek blijkt dat tassen heel wat bacteriën bevatten. Nog meer dan een gemiddeld toilet!

Buitenkant

Dat komt onder andere door het gegeven dat je een tas vaak bij je draagt. Soms leg je hem gedachteloos ergens neer. Bijvoorbeeld op een bankje bij het station of in de trein. Helaas zijn dat geen schone plekken en daarna raak je de tas weer aan zonder erbij na te denken. Vooral een rugtas kind schijnt erg vies te zijn. Dat komt, omdat kinderen tassen overal rond laten slingeren.

Binnenkant

In een tas stop je van alles. Je sleutels, portemonnee, haarborstels, make-up enzovoort. Wat dacht je van je smartphone? Die is niet altijd schoon en stop je zo in je tas. Daarna spreiden de bacteriën zich binnen in de tas uit. Tijdens een wetenschappelijk onderzoek werd tijdens een test zelfs de E.coli bacterie, beter bekend als de poepbacterie aangetroffen. Met name handcrème is een zeer smerig voorwerp in een tas. Terwijl je dat op het eerste gezicht helemaal niet zou zeggen. Je tas hoeft er dus helemaal niet smerig uit te zien om vies te zijn.

Schoonmaken

Een tas regelmatig schoonmaken is dan ook zeker geen overbodige luxe. Dat pak je het beste aan door de binnenkant elke week te legen. Gooi oude bonnetjes en kruimeltjes weg en klop de tas uit. Maak de tas vervolgens schoon met een vochtig doekje. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Wil je er eentje gebruiken kies dan een milde. Maak meteen je telefoon, pasjes en sleutels schoon, zodat je ze niet vies in een schone tas opbergt. Let op dat je de tas na het schoonmaken laat drogen. Doe je dit niet dan gaat de binnenkant schimmelen.

Let op het materiaal

Vergeet niet om de buitenkant schoon te maken. Check altijd eerst met wat voor materiaal je te maken hebt. Niet alle tassen zijn bestand tegen natte doekjes. Weet je het niet zeker? Maak dan een klein stukje schoon op een onopvallende plek. Bijvoorbeeld de onderkant. Kijk hoe dat uitpakt voordat je de hele tas afneemt met een sopje en de structuur verpest.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie