Afbeelding
Vakantiegevoel

Hoe zorg je thuis voor een vakantiegevoel?

8 juli 2020 om 07:42 Partnercontent

Ondanks de versoepelingen van de coronamaatregelen blijven veel Nederlanders deze zomer thuis. Doorwerken is vaak geen optie, omdat werkgevers liever hebben dat je je vakantiedagen opneemt. Gelukkig hoef je om te relaxen niet meteen met ingepakte tassen naar een vakantiepark. Maar hoe zorg je ervoor dat je terugkijkt op een geslaagde vakantie?

Doe niets aan je werk

Een nadeel van thuis vakantievieren is dat je de afgelopen periode veel thuis hebt gewerkt. Hierdoor heb je de neiging om toch af en toe even te werken. Doe dit echter niet. Kijk niet op je mail, want het maakt je hoofd onrustig. Je hebt vakantie en dat betekent niks doen. Voel je absoluut niet schuldig wanneer je een keertje niet wat nuttigs doet. Doe alle werkmappen, administratie en dergelijke in een kast en kijk er tijdens je vakantie niet meer naar om.

Denk van te voren na over wat je precies wilt met je thuisvakantie? Uitrusten, nieuwe hobby’s ontdekken, klussen of erop uittrekken met je zebra tas of rugtas. Heb je liever helemaal geen planning? Dat kan ook. Als je van tevoren maar bedenkt wat je wilt. Zo voorkom je teleurstellingen over hoe de vakantie verloopt. Hou overigens altijd ruimte voor de onverwachte en spontane plannen.

Maak het gezellig

Heb je een tuin? Creëer dan een vakantiesfeer. Denk aan een leuk buitenkleed, kussentjes en planten. Koop een relaxte stoel of een hangmat. Zodra de zon schijnt is het tijd om te ontspannen met je favoriete boeken en tijdschriften. ’s Avonds is het leuk om je tuin te verlichten met lampionnen of kaarsen. Een vuurkorf en hapjes en drankjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Voordeel van een thuisvakantie is dat je vrienden en familie uit kan nodigen om het nog gezelliger te maken.

Doe iets wat niet bij je past

Bezoek een museum, maak een fietstocht met een mountainbike, ga dineren in een luxe restaurant of plan een dagje dierentuin. Door iets te doen wat je normaal gesproken nooit zou doen krijg je ontzettend veel energie. Het doorbreekt je dagelijkse sleur en het helpt net zo goed als een weekje vakantie naar Frankrijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie