Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Nieuwbouw scholen Ederveen begint vorm te krijgen

3 juli 2020 om 06:30 Nieuwbouw

EDERVEEN De nieuwbouw van de scholen en gymzaal aan de Schoolstraat in Ederveen vordert gestaag. Inmiddels ligt voor een groot gedeelte de begane grond vloer al op de fundering.

Met de nieuwbouw krijgen bijna zevenhonderd kinderen van de Julianaschool en de Calvijnschool in Ederveen een nieuwe school die voldoet aan de eisen van deze tijd. ,,Het nieuwe gebouw voldoet aan de eisen van bijna energieneutrale gebouwen (BENG) door het toepassen van onder meer groene daken, zonnepanelen en een warmtepomp. Het gebouw wordt daarmee helemaal gasloos", aldus de gemeente Ede eerder dit jaar. ,,De Calvijnschool krijgt in de nieuwbouw ruimte voor paramedische functies voor de zorg van een aantal leerlingen op deze school. De school voldoet aan het predicaat 'frisse school'. Beide scholen krijgen een eigen speelterrein en buitenruimte voor de leerlingen."

De oude scholen zijn eerder dit jaar gesloopt. De leerlingen van beide scholen zijn in tijdelijke huisvesting ondergebracht. Naar verwachting is de volledige nieuwbouw gereed in de zomer van 2021, zodat schooljaar 2021/2022 voor beide scholen start in de nieuwbouw.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie