Afbeelding
Flinke stijging aantal tuiniers dit jaar

Flinke stijging aantal tuiniers dit jaar; siergrassen zeer populair

2 juli 2020 om 16:43 Partnercontent

De verkopen van tuinplanten, tuinaarde en siergrassen is dit jaar tot ongekende hoogte gestegen. De gemiddelde Nederlander besloot al in de eerste weken van de lockdown aan de slag te gaan met de tuin nu daar eindelijk genoeg tijd en ruimte voor was. De prettige weersomstandigheden hebben bijgedragen aan het aantal groene vingers in Nederland. Mensen zijn duidelijk niet alleen aan de slag gegaan met het huis, zoals eerder de voorspelling was; ook de tuinen lijken nu helemaal op orde te zijn.

En dus meer bommeldingen

Wellicht herinnert u zich het opvallende nieuws nog uit de beginperiode van de coronamaatregelen. Het aantal bommeldingen steeg sterk in de eerste maand omdat mensen massaal de tuin in gingen. Niet alleen om planten in de grond te zetten, maar ook om complete zwembaden te laten graven, waarbij bommen uit de Tweede Wereldoorlog tevoorschijn kwamen.  Inmiddels is het aantal meldingen weer afgenomen, maar mensen blijven nog druk bezig in de tuin. Mede met de zomervakantie die voor de deur staat, want veel mensen blijven deze zomer – al dan niet noodgedwongen – thuis.

Geen vakantie dus de tuin in

Veel van de verre vakanties zijn geannuleerd, vaak al weken geleden, omdat er negatieve reisadviezen golden voor de meeste landen. Nu de parken in Nederland weer open mogen, zijn de meeste plekken al besproken. Alleen de bijzonder exclusieve huisjes en staplaatsen zijn nog relatief makkelijk te boeken. Voor de meeste mensen betekent dit dus een vakantie in eigen land; en meestal ook op eigen grond.

De sterk gestegen verkopen van siergrassen zijn daarbij niet verrassend. Siergras is veel onder de aandacht gekomen en al in maart werd veel siergras geplant (vlak na de vorstperiode omdat het jonge gras hier niet tegen kan). Het is een prima manier om de tuin wat meer aankleding te geven, zonder dat dit direct voor veel extra onderhoud zorgt. Siergras is namelijk relatief onderhoudsarm.

Vraag is nu weer redelijk genormaliseerd

De vraag naar siergras, potgrond en planten steeg bijzonder sterk in maart en april. Op dit moment is de vraag weer op een relatief normaal peil, maar de vraag is hoe dit eruitziet wanneer het grootste gedeelte van Nederland massaal vakantie heeft en de achtertuin op zal zoeken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie