Afbeelding
Coach worden

Wil je coach worden?

2 juli 2020 om 16:22 Partnercontent

Het beroep van coach is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De kans is groot dat jij ook iemand kent die coach is, bijvoorbeeld. Dat komt mede doordat het beroep van coach geen beschermd beroep is zoals dat voor bijvoorbeeld therapeuten wel geldt. Iedereen kan dus zomaar coach worden, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat zij goed zijn in wat ze doen. De kans is groot dat jij dat wel wilt zijn en in deze blog vertellen we je hoe je dat kunt doen. Lees dus gauw door!

Een opleiding volgen

Het volgen van een coachingsopleiding is de meest logische keuze die je in deze kunt maken. Je krijgt dan les van relatief goed gekwalificeerde docenten en kunt vertrouwen op een degelijke cursus of opleiding. Zeker wanneer je vooraf een beetje research doet kom je er al gauw achter welke opleidingen je tijd en geld waard zijn. Bovendien zorg je er op deze manier voor dat je jouw keuze om coach te worden automatisch nog eens goed overweegt. Je moet immers nadenken over wat je verwacht te gaan leren voordat je weet welke opleiding goed bij je past.

Jezelf opleiden

Er is een verschil tussen jezelf opleiden en een opleiding volgen. Met lesmateriaal, geduld en tijd kom je namelijk ook een heel eind. Je leest boeken en verzamelt zoveel mogelijk informatie die jou kan helpen om de coach te worden die je graag zou willen zijn. Zo leer je jezelf hoe je anderen kunt helpen en wat er voor nodig is om een goede coach te zijn. Het voordeel hiervan is dat je geen overbodige informatie tot je neemt, maar het nadeel is dat er niemand is om je bij te sturen of te helpen wanneer je vastloopt.

Er gewoon voor gaan

Naast coaches die een vorm van opleiding hebben gevolgd zijn er ook coaches die simpelweg zijn begonnen met coachen. Vaak hebben zij een flinke brok levenservaring van waaruit zij dit doen. We raden deze methode je in principe af, omdat je op deze manier geen flauw idee hebt of hetgeen je doet mensen ook daadwerkelijk helpt. Toch zijn er ook coaches die op deze manier succes behalen, dus het is wel een optie.

Kies voor de opleiding

De eerstgenoemde keuze is in deze de beste keuze. Wil je een goede coach worden, dan doe je er goed aan om daar een opleiding voor te volgen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie