Afbeelding
Investeren in je tuin

Drukte bij hoveniers tijdens de coronacrisis

2 juli 2020 om 16:20 Partnercontent

Tijdens deze coronacrisis zitten veel mensen thuis zonder werk, maar dat is niet overal het geval. Sterker nog, voor veel hoveniers is het nu juist drukker dan ooit. Ze krijgen veel meer aanvragen binnen dan ze aankunnen.

Het voorjaar is altijd al een drukke tijd voor hoveniersbedrijven, omdat veel mensen dan besluiten dat ze iets aan de tuin willen laten doen. Daar komt nog bij dat veel hoveniers vaste klanten hebben waarvoor ze in het voorjaar het tuinonderhoud verzorgen, en daardoor dus ook vaak al een volle agenda hebben in deze tijd van het jaar.

Maar nu veel mensen thuis zitten door de coronacrisis en waarschijnlijk ook niet op vakantie kunnen dit jaar, willen ze graag in hun tuin investeren. Ze benaderen een hovenier met hun tuin ideeën, om dan te horen te krijgen dat het bedrijf al tot het einde van de zomer vol zit.

Dit komt niet doordat de hoveniers last hebben van de corona maatregelen en dus minder kunnen werken. Omdat ze vaak maar met weinig mensen in een tuin aan het werk zijn, kunnen ze zich juist prima aan de voorschriften houden. De oorzaak is een combinatie van de extreem hoge vraag en het tekort aan personeel.

Dit probleem van hoge vraag en een tekort aan personeel is niet alleen van dit jaar, dit speelde ook in de voorgaande jaren al. Door de aantrekkende economie was de vraag naar hoveniers de afgelopen jaren al flink toegenomen, en veel bedrijven kampten al met een tekort aan personeel. Maar door de toegenomen vraag tijdens deze coronacrisis is het probleem dus alleen maar erger geworden.

Voor mensen die nu iets aan de tuin willen laten doen is het advies om in ieder geval contact op te nemen met meerdere hoveniersbedrijven, om zo te proberen een hovenier te vinden die misschien toch nog een gaatje over heeft in zijn agenda. Maar houdt er rekening mee dat veel bedrijven dus lange wachtlijsten hebben en dat ze vaak pas aan het einde van de zomer nieuwe klussen kunnen inplannen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie