Afbeelding
AberMedia

Brommerrijder ernstig gewond bij ongeval

22 juni 2020 om 19:07 Ongeval

BARNEVELD Bij een ongeval op de Valkseweg in Barneveld is maandagavond een 17-jarige brommerrijder uit Hoevelaken ernstig gewond geraakt.

Het ongeval gebeurde rond 18.35 uur ter hoogte van de Espeterweg. Volgens buurtbewoners kwam de auto, bestuurd door een 39-jarige Edenaar, vanuit de richting van de ovatonde. 

De auto zou een witte bestelbus hebben ingehaald. Op dat moment zou de brommerrijder vanuit de richting De Valk/Wekerom, komend vanaf het fietspad de rijbaan zijn opgereden of hij reed al op de rijbaan. De automobilist kon de brommer niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. De jongen uit Hoevelaken belandde meters verder op het wegdek.

De hulpdiensten werden massaal gealarmeerd, onder meer een traumahelikopter werd opgeroepen. Die landde in een naastgelegen weiland. Medewerkers van twee ambulances, de trauma-arts en een trauma-verpleegkundige zijn geruime tijd bezig geweest om het slachtoffer te stabiliseren. Het slachtoffer is onder begeleiding van de trauma-arts met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De Valkseweg is tijdelijk afgesloten. Verkeersspecialisten van de politie onderzoeken de precieze toedracht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie