Afbeelding
Schutting

Hoe kies je de juiste schutting?

2 juli 2020 om 15:55 Partnercontent

Een schutting koop je niet elke dag. Het is een beeldbepalend element in de tuin en moet dus wel passen bij je smaak. Kortom: een keuze om goed over na te denken. Maar er is veel mogelijk, hoe kies je dan de juiste schutting? We helpen u op weg. 

Wat is uw stijl in huis?
Is de tuin voor u het verlengstuk van de woonkamer? Dan kunt u de woonstijl van binnen ook buiten toepassen. Houdt u bijvoorbeeld van landelijk en heeft u een groene tuin? Dan zijn houten schuttingen altijd passend. Een houten schutting gaat op in de natuurlijke uitstraling en vormt hierdoor een geheel met de omgeving. Maar ook een witte schutting kan in dit geval erg mooi zijn, het geeft de tuin een zachte uitstraling en bovendien oogt de ruimte dankzij de lichte kleur ook groter.

En heeft u wel eens gedacht aan een groene haag in plaats van een schutting? Er zijn kant en klare hagen te koop die al een hoogte van bijvoorbeeld 180 cm hebben, waardoor u na plaatsing ook al meteen geniet van privacy. 

Houdt u meer van strak en modern, dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een zwarte of grijze schutting. Deze donkere kleuren zorgen voor een mooie lijn in de schutting, waardoor de tuin ook echt zichtbaar omsloten wordt. Bovendien is dit ook goed te combineren met groene beplanting, wat een fraai contrast kan vormen met de donkere kleuren.

Vindt u het lastig om een beeld te vormen bij de keuze die er is? Dan is het aan te raden om eens te gaan kijken bij een schuttingwinkel. Bij Vandentop Tuinhout in Barneveld is veel keuze en kunt u ook direct advies krijgen.

Onderhoud of niet?
Waar u ook van tevoren over na kunt denken is de vraag hoeveel tijd u kwijt wilt zijn aan onderhoud van de schutting. Een haag is mooi, maar heeft wel water nodig en moet gesnoeid worden.  Kiest u voor een houten schutting, dan is tuinbeits of olie vaak nodig om de kleur mooi te houden of de levensduur te verlengen.

Wilt u liever geen tijd kwijt zijn aan onderhoud? Dan kunt u kiezen voor onderhoudsvrije materialen, zoals een composiet schutting. Dit materiaal is gemaakt van kunststofvezel en houtvezel. Zeer sterk, duurzaam en onderhoud is niet nodig. 

Inspiratie opdoen
Beelden helpen vaak bij het vormen van eigen ideeën. Bekijk op internet eens voorbeelden van wat u mooi vindt en maak er een moodboard van. Dat is een goede basis om een advies te vragen bij een goede schuttingwinkel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie