Afbeelding
Huurwoning

Tips om sneller een huurwoning te vinden

2 juli 2020 om 15:50 Partnercontent

Verhuizen, het blijft toch altijd spannend. Misschien kun je een koopwoning nog even niet veroorloven en ben je op zoek naar een huurwoning: er komt in ieder geval genoeg bij kijken en er zijn tal van zaken waar je van te voren over na moet denken of moet regelen. Maar wat is nu de beste manier om een koopwoning te vinden? Wij geven je graag een paar tips, waardoor jij sneller een huurwoning zal vinden.

Termijn
Bij het vinden van een geschikte huurwoning is het goed om een doel te stellen voor hoelang je van plan bent om daar te wonen. Bij sommige huurwoningen weet je al dat dit voor de korte termijn is, aangezien deze huurcontracten zijn vastgesteld voor een bepaalde periode. Meestal gaat dit om 3 tot 6 maanden, afhankelijk van de woning. Hiernaast zijn er ook huurwoningen die voor onbepaalde tijd te huur zijn, of dat je na elke 6 maanden de optie hebt tot verlengen. Het is dus best belangrijk dat je dit van tevoren goed uitzoekt, om onaangename verrassingen te voorkomen.

Eisen
Natuurlijk heeft iedereen een droomhuis in gedachten. Helaas blijft dit meestal bij een droom, maar het is zeker mogelijk om een leuk huurhuisje te vinden die dicht in de buurt komt van dit perfecte plaatje. Maak voor jezelf een lijstje met eisen waaraan jouw huis moet voldoen. Blijf hierbij natuurlijk wel realistisch. In sommige gevallen zul je toch een overweging moeten maken wat betreft prijs en eigenschappen van een woning. Dit brengt ons meteen bij het volgende punt.

Budget
Het budget, iets wat je niet moet overschatten bij het vinden van een huurwoning. Wil je bijvoorbeeld heel graag midden in een centrum wonen bij alle winkels en restaurants? Ga er dan ook vanuit dat je meer betaald voor een huis met wellicht ook minder oppervlakte. Voor huisjes rondom een druk bezocht centrum betaal je in de meeste gevallen een hogere prijs. Ook is het belangrijk om naast het huurbudget, ook een budget op te stellen voor eventuele verbouwingen. Bij verhuizen wil je niet voor kosten komen te staan waar je in de eerste instantie niet op gerekend hebt. Zorg daarom altijd dat je een buffertje achter de hand hebt.

Woningcorporatie of makelaar
Via een woningcorporatie kun je je heel makkelijk inschrijven, waardoor je op de hoogte wordt gehouden van het actuele aanbod en ook kunt reageren op huisjes. Deze woningcorporaties werken vaak met een wachtlijst. Het is dus verstandig om je zo snel mogelijk in te schrijven om meer kans te maken op een huurwoning. Een makelaar heeft vaak een groter aanbod en huizen die meteen beschikbaar zijn. Het enige nadeel is dat een makelaar vaak duurder is.

Huren in de stad
In omgeving Barneveld zijn er genoeg leuke locaties waar je een gezellig huis kan vinden. Of heb je de ambitie om te verhuizen naar een grote stad en ben je op zoek naar een huurwoning in Hilversum bijvoorbeeld? Ook hiervoor kunnen bovenstaande tips goed van pas komen. Het vinden van een huurwoning in een stad kan het echter wel nóg lastiger zijn. Hier heb je namelijk te maken met lange wachtlijsten en meer vraag dan aanbod. Toch moet het mogelijk zijn om een leuk huisje te vinden, zolang je maar goed zoekt en genoeg geduld hebt. Wil je bijvoorbeeld wonen in Utrecht? Zoek dan ook alleen gericht op woning huren in Utrecht, op deze manier filter je alle woningen die niet aan deze eis voldoen al weg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie