Afbeelding
Bewegen in de winter

Lekker blijven bewegen in de winter doe je zo!

2 juli 2020 om 15:41 Partnercontent

Het ligt deze maand op de loer: meer eten en vaak ook minder sporten. Nu door wind en regen en vooral door de kou naar de sportschool fietsen, is niet jofel. De drempel om in actie te komen is in deze tijd van het jaar flink hoger. Bij velen zo hoog dat ze het er bij laten. Datzelfde geldt voor een rondje hardlopen of een tennis-uurtje. En daar heb je dan in januari weer spijt van. Zonde. Want vaker op de bank blijft hangen, heeft nu eenmaal gevolgen. En voor je het weet is het iedere avond raak. In deze maand is het geen uitzondering weer een flesje uit de wijnklimaatkast te pakken. Geen schande, maar als er geen beweging tegenover staat, gaan je conditie en gewicht er niet op vooruit. En je was net zo goed bezig.  

Zet dat door en denk eens aan de volgende activiteiten. 

1.
Ben je een liefhebber van yoga en haat je kou? Dan is het tijd voor Hot Yoga. In een verwarmde ruimte doe je actief aan yoga. Dat is een krachtige workout. Wel een muts en handschoenen meenemen als je terugfiets door de kou.

2.
Zwemmen. Ja, je moet ervoor naar het zwembad, maar het is een super goede training voor je spieren. Je wilt immers over een paar maanden toch een beetje strak naar die vakantiehuizen Zuid Spanje. Zo’n zwembad is in de winter lekker verwarmd, het is minder zwaar dan hardlopen en je voelt je erna als herboren.

3. 
Schaatsen is natuurlijk de wintersport bij uitstek, maar aan natuurijs ontbreekt het de laatste jaren. Weet je hoe gezellig het is op een schaatsbaan? Enorm. En je bent meteen lekker aan het bewegen.

4.
Wandelen is absoluut een goede sport. Minder belastend dan hardlopen, zeker voor de knieën en bovendien heel ontspannen. De truc is natuurlijk dat je je niet laat weerhouden door een beetje regen en wind. Je knapt er echt van op en als je minstens een half uur per dag wandelt, ben je goed bezig. Neem in een heuptasje lekker wat fruit of een broodje mee en dan pak je meteen een gezonde lunch met een wandeling tegelijk. Kun je ook niet zeggen dat je er geen tijd voor had. 

5.
Voor wie echt niet naar buiten wil, moet er thuis aan geloven. Gewoon op het kleed of op een matje in de woonkamer een aantal oefeningen doen. Squads, lunges, push-ups. Geen excuses meer, want dit kan iedereen prima doen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie