Een touringcar die meerijdt met de demonstratie.
Een touringcar die meerijdt met de demonstratie. José de groot

Demonstratie steun touringcarsector: Van den Broek van Mil Tours gaat mee!

16 juni 2020 om 12:59 Nieuws Deel je nieuws

Woensdag 17 juni zal de touringcarbranche vanuit het hele land met honderden bussen naar Den Haag afreizen om te demonstreren voor haar levensbehoud! De demonstratie maakt deel uit van een internationale demonstratie welke in 7 Europese landen en 5 staten in de VS plaatsvindt om extra financiële steun te vragen voor de sector die wereldwijd hard getroffen is.

De touringcarsector is door de Corona perikelen een van de ergst geraakt sectoren. Als eerste bleef begin 2020 inkomend touringcar toerisme weg, erna sloten internationale vakantie- bestemmingen de deuren, toen werden alle festivals geannuleerd en kort erna sloten de scholen.
Sindsdien staan alle touringcars stil. 99,9% van de omzet is verdwenen en dat midden in het hoogseizoen. En waar andere sectoren de draad nu langzaam weer oppakken, blijft voor touringcarbedrijven de omzet weg omdat dit jaar alle busgerelateerde activiteiten geannuleerd zijn. Hierdoor is de touringcarsector een compleet jaar aan omzet kwijt terwijl de kosten doorlopen. Het huidige steunpakket van de staat schiet hierbij te kort voor de zeer kapitaal
1 intensieve touringcarsector .
Zoals het er nu voorstaat, gaan hierdoor 200 touringcarbedrijven failliet! Dat is 40% van alle touringcarbedrijven in Nederland! Dat mag niet gebeuren!

Om deze reden gaat de sector woensdag actie voeren voor extra steun, net zoals OV en KLM hebben gekregen. Want onze maatschappij kan deze cruciale sector niet missen! Zonder touringcars geen schoolvervoer, voetbalwedstrijden, Formule 1 in Zandvoort, treinstremmingen, schoolreisjes, festivals, etc.
Secundair wil de sector duidelijkheid over de toegestane capaciteit in haar touringcars, zodat het weinige vervoersaanbod dat er momenteel nog is veilig vervoerd kan worden. Daarbij is het voor de touringcarsector onacceptabel dat touringcars anders behandeld worden dan OV bussen en vliegtuigen. Maar met enkel een hogere toegestane buscapaciteit gaat de sector het niet redden!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie