Belangrijke winst VVOP bij ESA

10 maart 2018 om 22:19 Sport/sport

VOORTHUIZEN VVOP zegevierde met 0-1 in de belangrijke wedstrijd tegen het eveneens in degradatiegevaar verkerende ESA door een doelpunt in de 87e minuut van invaller Nick Hoogebeen. Na twee goede reddingen van doelman Freek van de Steeg in het eerste kwartier van de wedstrijd kwamen de Voorthuizenaren langzaam aan wat beter in de wedstrijd. Jos van Milligen en de in de basis teruggekeerde Iloy Cislo konden de voorzetten van Daquillio Degama net niet in een doelpunt omzetten.

Na de hervatting had VVOP de beste kansen. Daquillio Degama schoot in goede positie nipt naast en na een goede actie van Tim Witte wist ook Jos van Milligen het doel niet te vinden. In de 30e minuut moest Freek van de Steeg nog één keer aan de bak op een schot van Michel Bakanga.

Nadat VVOP twee strafschoppen waren onthouden na overtredingen op Daquillio Degama en Tim van de Vis kwam in de 38e minuut de beslissende wissel. Nick Hoogebeen kwam in de ploeg voor Jos van Milligen en hij scoorde in de 42e minuut op een voorzet van Daquillio Degama de beslissende treffer.