Advendo'57 blijft SKV net voor

10 maart 2018 om 22:09 Sport/sport

EDERVEEN Zowel SKV als Advendo'57 hoopt nog mee te doen met de nacompetitie. Door de 0-1 zege in Wageningen, deden de Ederveners de beste zaken.

,,Vooral over ons eerste half uur ben ik heel tevreden'', stelde Jan Fluit. ,,Wij waren heer en meester. Uit een voorzet van Martijn van den Dikkenberg kopte Jaap van Doorn de 0-1 binnen. Jaap maakte ook de 0-2. Maar omdat de grensrechter van SKV bleef vlaggen, werd dat doelpunt ten onrechte afgekeurd. Hij miste ook nog een honderd procent kans.''

Op slag van rust had Advendo geluk. Een schot van Ismael Antonio kwam tegen de onderkant van de rug, en ging via de rug van doelman Django Donker uit het doel. ,,De tweede helft was het onrustiger bij ons. Django Donker moest een paar keer optreden. Onder meer drie minuten voor tijd. Daarna kregen wij nog een strafschop. Marien van Roekel, die bijna alles goed deed, miste. De terechte overwinning kwam niet meer in gevaar'', had Jan Fluit gezien.

Zaterdag wacht eerste periode kampioen Redichem. ,,Wij hebben daar verloren. We moeten dus proberen dat recht te zetten. Dan blijven we automatisch in de race voor plaats vier'', besluit de Advendo trainer.