Revanche Rood Wit op koploper Unicum

10 maart 2018 om 22:06 Sport/sport

VEENHUIZERVELD Rood Wit, dat de uitwedstrijd met 7-0 verloren had, was gebrand op revanche en begon vol overtuiging aan de wedstrijd tegen Unicum. Nadat René van Hemel een goede redding had verricht op een schot van Cees Toet opende Rood Wit in de 11e minuut de score. Barry Grevengoed ging door op een verkeerde terugspeelbal. Hij ontfutselde de bal aan de keeper en scoorde in een leeg doel; 1-0. Verder waren er voor de rust weinig kansen.

Na de pauze drong Unicum wel licht aan, maar echt gevaarlijk kon de koploper niet worden. In de 57e minuut wist Rood Wit de voorsprong te verdubbelen. Na een snelle uitval trok Marcel van Nieuwenhuizen de bal voor op Barry Grevengoed, die bij de tweede paal raak kopte; 2-0.

Pas in de 80e minuut kon Unicum de achterstand verkleinen. Marvin Tjon schoot de aansluitingstreffer binnen; 2-1. Vijf minuten later viel de beslissing. Barry Grevengoed passeerde Neville Brown, die hem genadeloos onderuit schoffelde. Barry werd ernstig geblesseerd afgevoerd. Uit de toegekende strafschop besliste Jeffrey Kleijer de wedstrijd; 3-1.