Drive-in bioscoop MNH
Drive-in bioscoop MNH Bram van den Heuvel

'Succesvolle primeur met drive-in bioscoop Barneveld'

13 juni 2020 om 22:50 Evenementen

BARNEVELD Een succesvolle primeur, noemt de organisatie van de Midden Nederland Hallen (MNH) in Barneveld het.  Zaterdagavond vond hier de eerste voorstelling van de nieuwe drive-in bioscoop plaats, binnen in het complex van de MNH. In totaal dertig filmliefhebbers parkeerden hun auto voor een groot scherm waar de actiefilm Fast & Furious 7 werd vertoond. 

Met dertig bezoekers was de bioscoop op wielen uitverkocht, vanwege de coronamaatregelen. De komende zomermaanden volgen nog 37 films die liefhebbers vanuit hun eigen auto kunnen bekijken, en vanaf 1 juli mogen er maximaal honderd bezoekers van genieten. ,,We willen bewoners van Barneveld en omgeving iets leuks kunnen bieden in deze tijden'', zegt Henk Jan van Meerveld, initiatiefnemer van de drive-in bioscoop. ,,Het is leuk om te zien dat dit initiatief zo goed opgepikt wordt.''

Juist omdat de bioscoop binnen wordt gehouden in een ruimte van 10.000 vierkante meter, krijgen bezoekers volgens Van Meerveld een echte bioscoopervaring. De donkere ruimte met alleen licht van het scherm zorgt ervoor dat de film van het doek afspat.'' Het geluid is op die manier geregeld dat het via de eigen autoradio te horen is. Bezoekers kopen online een kaartje voor de film. Ze rijden op de dag van de film met hun auto door de hoge transportdeuren het complex binnen. Daar stellen de auto’s zich op voor een megascherm. Tijdens de film blijven gasten in hun auto zitten. Zo houden ze gegarandeerd onderling afstand van elkaar.

De maffiafilm Scarface op vrijdag 31 juli is vooralsnog hekkensluiter, na in totaal 38 films in de drive-in bioscoop. Zestien films worden in de middag vertoond. Bij het organiseren van de activiteiten houdt de Midden Nederland Hallen zich aan de RIVM-richtlijnen en overheidsmaatregelen. Een overzicht van alle films is te vinden op de speciale website.

Drive-in bioscoop MNH
Drive-in bioscoop MNH
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie