Afbeelding
Baudet

Thierry Baudet (FvD) legt bloemen bij standbeeld Van Schaffelaar

13 juni 2020 om 16:03 Politiek

BARNEVELD Thierry Baudet, voorman van de politieke partij Forum voor Democratie, legde vanmorgen een bos bloemen bij het standbeeld van Jan van Schaffelaar in Barneveld. ,,Onze helden'', schreef hij bij zijn foto van deze actie, die hij plaatste op Instagram. Zijn actie leverde hem in een paar uur duizenden 'likes' op sociale media op.

Baudet reageert met zijn bosje bloemen op de landelijke en internationale kritiek die momenteel heerst rondom standbeelden van historische personen. Een nieuwe beeldenstorm, noemt Baudet het. Zo liggen onder meer standbeelden van Piet Hein (Delfshaven), Peter Stuyvesant (Amsterdam), Generaal Van Heutsz (Amsterdam) en Jan Pieterszoon Coen (Hoorn) onder vuur, met name vanwege de posities van de historische personages binnen de VOC, de WIC of vanwege militaire acties in Nederlands-Indië. 

De historische positie van legeraanvoerder Van Schaffelaar is vooralsnog niet in het geding. Hij wordt in Barneveld nog altijd als held beschouwd. Er staat een tweede standbeeld van hem aan het Dijkje en tal van locaties in het dorp zijn naar hem vernoemd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie