Afbeelding
Guido de Boer

Droomgoal helpt Terschuurse Boys aan winst in derby

10 maart 2018 om 20:36 Sport/sport

TERSCHUUR Met een groot verhaal in de Barneveldse krant keken Roy en Dennis van de Veen afgelopen vrijdag vooruit op de derby tegen Hoevelaken. Ook in het wedstrijdverslag speelt de tweeling een prominente rol. Met ieder een doelpunt had men een groot aandeel in de 3-1 overwinning van Terschuurse Boys in een overigens tamme derby.

Wim van Kessel

Bepalend was vooral de droomgoal van Dennis van de Veen, die daarmee de thuisploeg een kwartier voor tijd op 2-1 zette. ,,Ik kon vrij opkomen. Niemand stapte ook uit. Ik zag de doelman te ver voor zijn doel staan. Toen ik de bal raakte, wist ik al dat het een doelpunt zou worden. Het lobje paste precies. En als de bal dan tegen de touwen valt, is dat een heerlijk gevoel. Daar droom je van.''

Nog geen minuut later viel ook de 3-1 van Ronald Bouwman. ,,Toen was het gebeurd. Ook al omdat wij de tweede helft geen kans hadden weg gegeven. Het was een kwestie van rustig uitspelen. Dat hebben wij ook gedaan.''

Dat de drie punten in de derby der derby's uiteindelijk relatief makkelijk werden behaald, daar had het halverwege niet naar uit gezien. ,,Wij speelden de eerste helft matig. Misschien was het de spanning.''

OPBOUWEND Hoevelaken deed het slim. Het liet de middenvelders van Terschuurse Boys nauwelijks aan de bal komen. De opbouw ging daardoor vooral via Peter Overeem. Diens veelal lange ballen kwamen vaak niet aan. ,,Peter is een hele goede verdediger. Opbouwend is het minder'', beaamde Dennis van de Veen.

Via Gydo Vos was Terschuurse Boys voor de rust twee keer gevaarlijk. Een kopbal en schot op de lat. De bezoekers waren dreigender. In het begin al via Randy Gerritsen. En na een prachtige aanval, knalde Jeffrey Huisman net naast. Gerritsen zorgde met een solo langs vier, vijf man, kort voor de rust voor de 0-1. ,,Dat mag nooit gebeuren. Was wel typerend voor ons. We gingen slecht de rust in.'' Ook al omdat tevergeefs een strafschop was geclaimd na een overtreding op Tomas Vaarkamp.

De tweede helft was beter van de thuisploeg. ,,Jaap van de Weerd schoof meer in. Daardoor was er meer controle.'' Na een uur spelen viel de 1-1. Bij een diepe bal van Vos, trapte doelman Sjoerd van Kloppenburg finaal over de bal. ,,Mijn broer Roy bleef gelukkig rustig en tikte binnen. Inderdaad een grote blunder van die keeper. In de uitwedstrijd (toen 4-4) maakte hij er ook al twee.''

Terschuurse Boys was via Hans van Essen en Jeffrey van Belkum al dicht bij de 2-1 geweest. Die viel uiteindelijk dus via het werelddoelpunt van Dennis van de Veen. ,,Dat moet zeker gevierd worden. Ik was gisteren (vrijdag) niet helemaal fit. Daarom ook met de auto gekomen. Maar de kans is zeker niet denkbeeldig dat ik deze vanavond laat staan.''

,,Ja, als het zo is, dat we na een interview in de Barneveldse krant de volgende dag scoren tegen Hoevelaken, moeten jullie volgend jaar maar weer bellen'', besluit de lachende Dennis van de Veen.