Henny A.J. Kreeft
Henny A.J. Kreeft Henny A.J. Kreeft

Kaderbrief 2021 - 2024

11 juni 2020 om 14:56 Politiek Deel je nieuws

Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Barneveld heeft de Kaderbrief 2021 -2024 vastgesteld en ter kennisneming aan de gemeenteraad aangeboden. Op zichzelf niets nieuws want het gebeurt regelmatig, echter belangrijk is nu te weten wat het College denkt van de gemeente - op het gebied van groei en financiën - in het kader van de crisis m.b.t. SARS-CoV-2 virus. 

 

Om een voorschot te nemen op deze vraag die hoogstwaarschijnlijk zou komen van de partijen in de gemeenteraad, heeft het College aangegeven dat het een Kaderbrief heeft gestuurd en geen Kadernota. De uitleg is vrij simpel volgens het College, daar “ … een uitgebreid debat over beleids- en financiële keuzes met raad en samenleving … “ op dit moment niet mogelijk is. Later dit jaar zal de raad debatteren over de uitgebreide programmabegroting en zal er genoeg ruimte zijn voor debat. 

 

Op zich is dat een begrijpelijk standpunt van het College, echter het zou toch ‘redelijk vreemd’ zijn als de gemeenteraad nu niet vragen zou gaan stellen over de financiële status van de gemeente Barneveld. Juist nu moet de raad beschikken over de actuele cijfers in het kader van de Coronacrisis en hoe de stand van (financiële zaken) is van de gemeente. Natuurlijk is het voor de gemeente lastig de toekomst te voorspellen - excuses, maar dat is het ook zonder Coronavirus - en natuurlijk is het nog onduidelijk wat er allemaal gaat gebeuren, maar juist daar is het College voor gekozen. Om ook in moeilijke tijden het voortouw te nemen en aan te geven wat er staat te gebeuren, zodat de raad kan sturen op het beleid. 


In de Kaderbrief schijnt het College de financiële gevolgen voor de komende jaren in drie scenario’s in beeld te hebben gebracht. Het is alleen jammer dat die uitwerkingen niet hier in de krant ook genoemd werden. Daar is men nu net benieuwd naar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie