Afbeelding
Guido de Boer

Valleivogels staat voor joker

10 maart 2018 om 20:08 Sport/sport

SCHERPENZEEL Een 'sleutelwedstrijd voor het linkerrijtje', zo bestempelde Dennis van der Steen de confrontatie tussen Valleivogels en FC Horst. Het werd een uiterst teleurstellende middag voor de trainer, die met de Vogels niet eerder een competitiewedstrijd met dergelijke cijfers verloor. Valleivogels verloor met liefst 0-5. ,,We hebben ons voor joker laten zetten."

Edward Doelman

Van der Steen spaarde de kool en de geit niet in zijn analyse. ,,Echt slecht." Een lamlendige indruk maakte zijn ploeg zelfs. De defensie was niet bij de les, het middenveld kwam niet aan voetballen toe en de aanvallers kwamen maar niet los van hun tegenstanders. Tel daarbij een gebrek aan scherpte en vorm op en het was wachten op de 0-1. Die viel na tien minuten uit een hoekschop. De kopbal van de vogelvrij gelaten Ricardo Vliek werd nog gekeerd, in de rebound scoorde Roy Kok.

De 0-1 schudde geen Valleivogel wakker. Er werd nog steeds gegrossierd in balverlies, al zorgde Wilbert Thomassen voor een enkele opleving. Zijn scherpe schot zeilde fraai richting de kruising, maar werd door een Ermeloër vakkundig weggekopt. Van der Steen vond verder dat zijn ploeg zich voor joker liet zetten op eigen veld. ,,Duelkracht, power en vooruit durven voetballen; dat is onze kracht. Maar ik heb maar één ploeg gezien die dat voor rust deed." De ergernis was op weg naar de kleedkamer van zijn gezicht af te lezen. ,,Ik heb een andere speech gehouden dan normaal."

OVERHAND Van der Steen bracht na de pauze Joshua Akerina in de ploeg voor Stefan van den Brink. ,,Daarmee hoopte ik dat we meer aan voetballen zouden toekomen, met name via het middenveld." De impulsen van Akerina brachten wel wat teweeg. De Vogels hadden in de eerste twintig minuten na rust de overhand. Het leidde tot een paar prima kansen, maar het schot van Jimmy de Greef ging langs de verkeerde kant van de paal, terwijl Friso Drewes niet veel later van 7 meter de bal overschoot. Daarnaast had Remon Liefting weinig geluk. Zijn vrije trap trof de paal.

FC Horst wachtte ondertussen op de ruimte die als vanzelf zou ontstaan. Nadat Peter van der Horst al dikke kans onbenut had gelaten, hadden de bezoekers in de 73e minuut wel prijs. Elroy Martens bediende Ramazan Leebeek: 0-2. Daarmee was alle verzet van de thuisploeg gebroken. In het laatste kwartier schminkten Isa Kizeler, nogmaals Ramazan Leebeek en Ugur Ayaz Valleivogels af. Een pijnlijke 0-5 eindstand prijkte op het scorebord.

HERPAKKEN Daarmee kan Van der Steen een inhaalrace richting de top-vier voorlopig uit zijn hoofd zetten. ,,Heel teleurstellend." Hij hoopte dat zijn ploeg zich snel kan herpakken. Volgende week barst de strijd om de derde periodetitel los, uit bij Renswoude. ,,Dat kan het seizoen misschien nog glans geven, maar op basis van deze wedstrijd hoeven we niet veel te verwachten."