Afbeelding
Epa/friso Gentsch / Pool dfl Regulations Prohibit any use of Photographs as Image Sequences And/or Quasi-video.

Alfred Schreuder per direct weg bij Hoffenheim

9 juni 2020 om 09:30 Voetbal

BARNEVELD (ANP) Trainer Alfred Schreuder is per direct vertrokken bij de Duitse voetbalclub TSG 1899 Hoffenheim. Het contract van de 47-jarige Barnevelder liep nog twee jaar door, tot medio 2022, maar is ontbonden. De clubleiding voert een verschil van mening over de te volgen koers aan als reden voor het verrassende ontslag van Schreuder. Ook diens broer Dick, die als z'n assistent fungeerde, vertrekt.

Hoffenheim staat op de zevende plaats in de Bundesliga en doet met nog vier wedstrijden te gaan volop mee in de strijd om Europees voetbal. De ploeg van Schreuder bleef in de laatste vier duels ongeslagen en pakte daarin acht punten, na een periode waarin het een stuk minder ging. Dieptepunt was de zware 6-0-nederlaag voor eigen publiek tegen Bayern München, kort voordat de competitie in maart vanwege het coronavirus tijdelijk werd stilgelegd.

Schreuder volgde een jaar geleden Julian Nagelsmann op als hoofdtrainer van Hoffenheim. Hij keerde zo terug bij de club waar hij eerder al als assistent had gewerkt. ,,Alfred zorgde voor stabiliteit in het team na de wijziging van afgelopen zomer en zorgde ervoor dat we bovenin de middenmoot staan", zegt algemeen directeur Peter Görlich.

De gesprekken met Schreuder over de toekomst van de club leidden echter tot een breuk. ,,We hadden uiteenlopende meningen over belangrijke vraagstukken, waardoor het geen zin meer zou hebben om na dit seizoen met elkaar verder te gaan", aldus technisch directeur Alexander Rosen. Hoffenheim heeft daarom besloten om per direct afscheid te nemen van de broers Schreuder. De andere assistenten maken het seizoen af, met hulp van Marcel Rapp en Kai Herdling. Hoffenheim ontvangt vrijdag RB Leipzig, de huidige club van Nagelsmann.

Schreuder werkte als trainer eerder bij Vitesse, FC Twente en Ajax, waar hij assistent was van Erik ten Hag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie