Gerdi Verbeet, voorzitter van Nationaal Comité 4 en 5 mei, en burgemeester Asje van Dijk bij de opening.
Gerdi Verbeet, voorzitter van Nationaal Comité 4 en 5 mei, en burgemeester Asje van Dijk bij de opening. Ben Bläss

Gerdi Verbeet en burgemeester openen zandsculpturenfestijn Garderen

7 juni 2020 om 09:26 Evenementen

GARDEREN Burgemeester Asje van Dijk en voorzitter Gerdi Verbeet van Nationaal Comité 4 en 5 mei hebben zaterdag de twaalfde editie van het Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen geopend. Het thema is dit jaar '75 jaar bevrijding'. 

De opening was vanwege de coronacrisis tien weken later dan gepland en bezoekers moeten rekening houden met de RIVM-richtlijnen, waaronder anderhalve meter afstand houden en handen wassen bij binnenkomst en na toiletbezoek. Vooraf moet een ticket worden gereserveerd op datum en tijd. Abonnees van de Barneveldse Krant krijgen een gratis kop koffie of thee met gebak als ze hun kaarten bestellen via de website Lezerspassie Barneveldse Krant

Naast de burgemeester en mevrouw Verbeet, die in Garderen woont, was ook Arina Rengelink namens Gelderland Herdenkt bij de opening aanwezig. De eerste bezoekers waren erg onder de indruk van de kwaliteit van de zandsculpturen. 

Er zijn onder meer zandkunstwerken te zien van D-Day in Normandië, de Japanse aanval op Pearl Harbor, Radio Oranje, de koninklijke familie in oorlogstijd, Operatie Market Garden en de Slag om Arnhem. En verder bijvoorbeeld Anne Frank, verzetshelden, spotprenten en hotel De Wereld. Ook aan concentratiekampen, gewonden en communicatiemiddelen en wapens van toen wordt aandacht besteed.

Het Veluws Zandsculpturenfestijn bij De Beeldentuin aan de Oude Barnevelderweg in Garderen is van maandag tot en met zaterdag geopend van 9.00 tot 18.00 uur. In het overdekte deel kunnen bezoekers puzzelen met uitbeeldingen in zand van plaatsnamen in Nederland. Meer informatie op www.zandsculpturen.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie