Wim van Eekeres in actie met de Blue Bullit.
Wim van Eekeres in actie met de Blue Bullit. Harald van den Hudding

Nieuwe Barneveldse uitvinding: de Blue Bullit

4 juni 2020 om 10:40 Advertorial_1

BARNEVELD Twee Barneveldse vrienden lanceren de Kamado Blue Bullit, een revolutionaire keramische barbecue, die uitblinkt in design, energiebesparing en bereiding. Hun geheime recept? ,,De gladde afwerking en uitgekiende samenstelling van het keramiek zijn een garantie voor een heerlijk sappig stukje vlees.''

De mannen achter de uitvinding zijn Harald van den Hudding uit Barneveld en Wim van Eekeres uit Kootwijkerbroek. Harald is bekend van poeliersketen Kip2Day met winkels in Barneveld, Voorthuizen en Ede. Wim is zelfstandig ondernemer in de energie- en foodbranche, waar hij zich dagelijks bezighoudt met innovatieve en creatieve technische oplossingen. ,,We zijn allebei al jaren gek op barbecueën en vanuit deze gezamenlijke passie is de Kamado Blue Bullit ontstaan'', vertelt Harald.

VEEL LAGERE PRIJS Hoewel er veel verschillende soorten barbecues verkrijgbaar zijn, misten de mannen vernieuwing in de branche. ,,Wij zagen mogelijkheden om meer kwaliteit te bieden tegen een veel lagere prijs en besloten onze eigen kogelbarbecue te ontwikkelen. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar uiteindelijk is het gelukt. Na drie jaar kan iedereen kennismaken met onze professionele barbecue, die voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van voedselbereiding, hygiëne en houtskoolbesparing. De Blue Bullit is gemaakt van hoogwaardige materialen, een garantie om tientallen jaren van de barbecue te kunnen genieten.''

MINDER VERBRANDING De combinatie van de gladde afwerking van de buitenkant en de toepassing van speciaal keramiek maken de Blue Bullit tot de nieuwste generatie barbecues. ,,Gelijkmatige en gecontroleerde warmte zorgt voor behoud van alle smaken en resulteert in veel minder verbranding dan bij conventionele barbecues. Met één starterset houtskool, blijft de Blue Bullit circa liefst veertien uur op temperatuur.'' Bijkomend voordeel van de gladde afwerking is dat de Blue Bullit gemakkelijk schoon te houden is, conform de HACCP voedselnormeringen.

SAPPIG VLEES Harald: ,,Ik heb de Kamado Blue Bullit afgelopen weekend weer volop gebruikt en ik blijf mij verbazen over de smaken. Zelfs een donker speklapje blijft sappig.'' Gaan de mannen met de Blue Bullit Nederland en de rest van de wereld veroveren? ,,De eerste reacties zijn erg positief, maar zo'n productlancering blijft natuurlijk spannend. We hebben er veel vertrouwen in, omdat we met de Blue Bullit echt iets toevoegen aan barbecueland. Dit product is ideaal voor particulieren, maar ook voor slagers, poeliers en cateraars.''

BESTELLEN De Blue Bullit (21 inch) is voor 799 euro te bestellen via de webshop van Blue Bullit Daar zijn ook allerlei bijbehorende accessoires verkrijgbaar. Wie de barbecue wil bekijken kan op afspraak terecht in de vestiging in Kootwijkerbroek of dagelijks in de winkels van Kip2day in Barneveld, Voorthuizen en Ede.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie