dagbesteding de Rozelaar weer open
dagbesteding de Rozelaar weer open de Rozelaar

Dagbestedingslocaties de Rozelaar na ruim 3 maanden weer open

2 juni 2020 om 12:04 Zorg Deel je nieuws

Op woensdag 3 juni is het zover, dan gaan de dagbestedingslocaties van de Rozelaar na ruim 3 maanden weer open. Een - ondanks de hele corona-crisis – feestelijke gebeurtenis. Om deze heropening een feestelijk tintje te geven stond er een mooie ballonnenboog (geheel corona-proof want 1,5 meter) en was er voor iedere groep een tas vol met fruit: ‘Welkom terug, wat fijn dat je er bent! Blijf gezond, lach en fluit. En eet voldoende fruit.’

In de afgelopen dagen is hard gewerkt om ons voor te bereiden op de heropening van de dagbesteding volgens de regels van het RIVM, waaronder de 1,5 meter regel. Lunchroom de Rozerie gaat nog niet open voor gasten. Voor deelnemers wordt daar alternatieve dagbesteding georganiseerd. Het streven is om op 1 juli weer open te gaan voor gasten.

Voorzorgsmaatregelen

Om besmetting zoveel mogelijk tegen te gaan, zijn er een aantal regels en voorzorgsmaatregelen getroffen. Iedereen met klachten komt niet naar de dagbesteding en moet zich laten testen. Deelnemers gaan de hele week naar één dagbestedingsgroep. Binnen de groep worden de hygiëneregels aan de deelnemers voorgedaan en toegepast. De werkplekken van de deelnemers zijn op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en er zijn afgesproken looproutes. De gangen worden in principe niet gebruikt, de deelnemers blijven op hun groep.

Het vervoer was een uitdaging. De deelnemers van de dagbesteding worden namelijk met de bussen van de Rozelaar van én naar de dagbesteding gebracht. Vervoer vindt nu plaats per woonlocatie. Vervoer van thuiswonende cliënten vindt plaats met 1,5 meter afstand binnen de bus. Dit betekent dat er 2 cliënten tegelijk vervoerd kunnen worden. Een aantal ouders/verwanten zorgt zelf voor vervoer.

1,5 meter

We zijn blij dat de dagbesteding weer open kan en denken dat dit met alle maatregelen verantwoord te kunnen doen. Daarbij realiseren we ons dat juist binnen de gehandicaptenzorg nabijheid zo belangrijk is, terwijl ons gevraagd wordt om afstand te houden. Onze zorgprofessionals doen er in deze tijd alles aan om een brug te slaan tussen afstand en dichtbij zijn.

Rozelaar

De Rozelaar is er voor mensen met een verstandelijke beperking. Samen met ons vind je een warme plek in de samenleving. Dat doen we met zinvolle dagbesteding. Een fijne plek om te wonen. En waardevol werk. We geven liefdevolle zorg, vanuit onze christelijke identiteit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie