Afbeelding
Reisbestemmingen in Afrika

Top 5 reisbestemmingen in Afrika

2 juli 2020 om 15:39 Partnercontent

Denk je aan safari, wilde dieren en avontuur? Dan denk je natuurlijk aan Afrika. Maar naast safari’s en andere avonturen heeft dit continent nog veel meer te bieden. Er zijn namelijk een aantal geweldig mooie landen te bezoeken waar je niet zozeer op safari kunt, maar waar je wel onvergetelijke ervaringen op kunt doen. De top 5 reisbestemmingen in Afrika, vind je hier!

1. Botswana

Wil je op avontuur, safari en genieten van indrukwekkende rondreizen? Dan is Botswana het land dat je wilt bezoeken. De prijzen zijn wat hoog, maar dat is niet voor niets. Op deze manier hoopt de regering het massatoerisme tegen te gaan en kun jij dus lekker authentiek van je rondreis genieten. Organisaties als Sawadee bieden allerlei geweldige en indrukwekkende rondreizen aan die ervoor zorgen dat jij direct alles ziet wat je écht moet zien wanneer je Afrika bezoekt. En dat geeft je mooi de mogelijkheid om de bekende Kalahari-woestijn of de wilde dieren in het Chobe National Park van Botswana te bewonderen.

2. Marokko

Wil je een totaal ander land bezoeken maar ben je niet zo van de safari’s? Dan bezoek je Marokko. Niet alleen zijn de vluchten een stuk goedkoper dan naar landen in Zuid-Afrika, een rondreis Marokko geeft je een ervaring die je de rest van je leven niet meer zult vergeten! Geniet van de kleuren en kruiden in de soeks van Marrakech, ontspan lekker in de zon in Essaouira, overnacht in de Sahara of maak een geweldige trektocht door het Atlasgebergte. Voor zowel ontspanning als cultuur en avontuur is Marokko het ideale land voor jouw vakantie!

3. Egypte

Wil je zowel de Sahara kunnen ontdekken als cultuur en geschiedenis kunnen schuiven? Dan bezoek je Egypte. De vluchten zijn vaak redelijk goedkoop te boeken, en ook een all-inclusive verblijf hoeft zeker niet duur te zijn. Ook zeker aan te raden is het maken van een duiktocht in de prachtig mooie zee in Egypte. Van de geweldige onderwaterwereld tot de indrukwekkende piramides: Egypte heeft maar genoeg te bieden!

4. Kaapverdië

Het is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij een vakantie naar Afrika, maar het eiland Kaapverdië is de moeite zeker waard. Het is niet zo ‘typisch’ Afrikaans als andere landen, en zal je misschien eerder aan Portugal doen denken. En juist dit maakt Kaapverdië zo’n fijne bestemming!

5. Madagaskar

Wil je van het echte exotische Afrika genieten? Dan bezoek je Madagaskar. Bewonder de bekende baobabs (apenbroodboom), ontdek de vele apensoorten die je in dit land tegenkomt en geniet van alle flora en fauna om je heen. Madagaskar heeft namelijk van alles wat. Zo vind je er tropische regenwouden tot woestijnen en parelwitte stranden. Dit is dan ook zeker geen land waar je de hele vakantie in hetzelfde hotel rond wilt brengen. Ga juist lekker op avontuur en ontdek zoveel mogelijk van dit prachtige land als dat mogelijk is!

Wat is jouw favoriete bestemming in Afrika?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie