Remco Ridder
Remco Ridder Eigen foto

Deze lichamelijke klachten lost manueel therapeut Remco Ridder op

29 mei 2020 om 08:16 Advertorial_2

BARNEVELD Als manueel therapeut lost Remco Ridder al meer dan twintig jaar grote en kleine lichamelijke problemen op. Zijn dagelijkse speurtochten leiden naar de oorzaak: storingen in gewrichten, vaak in de wervelkolom. Vandaag staat de specialist stil bij de meest voorkomende klachten. ,,Er is vaak meer aan te doen dan men denkt.''

Nek- en rugklachten In de wervelkolom hoeft slechts iets kleins geblokkeerd te zitten om vervelende pijn of bewegingsproblemen in nek of rug te ervaren. Gelukkig zijn dergelijke klachten effectief te behandelen. Een oorzaak van een vastzittende wervel kan gelegen zijn in een val of verstapping, maar veel vaker komt het voort uit een verkeerde houding. De laatste weken heb ik meerdere ‘thuiswerkers’ behandeld. De keukentafel blijkt toch niet zo geschikt om dagenlang aan te werken…

Hoofdpijn en duizeligheid Hoofdpijn kan vanuit de nek voortkomen en hierdoor kan soms ook het evenwichtsorgaan voor duizeligheid gaan zorgen. Tijdens een screening beoordeel ik of de oorzaak ligt in het functioneren van gewrichten, spieren/pezen of zenuwen. Vaak is dit dan goed te behandelen.

Sportersklachten Bij sportersklachten is het de kunst om verder te kijken dan de plek waar de klachten optreden. De oorzaak van een zweepslag in kuit of hamstring ligt bijvoorbeeld vaak elders in het lichaam. Zodra ik die gevonden heb, kan ik het probleem ècht oplossen en herhaling voorkomen.

Huilbaby's Tijdens de bevalling wordt een baby blootgesteld aan flinke krachten. Soms veroorzaakt dit een verschuiving van de atlas, de bovenste nekwervel. Ook wel bekend als het KISS-syndroom. De baby heeft dan vaak een ‘voorkeurshouding’ en wordt gedwongen om steeds in een bepaalde richting te kijken. Ouders zijn veelal erg ongerust om hun baby die voortdurend huilt. Het is dankbaar werk om deze problemen te kunnen oplossen.

Tintelingen en doofheid in vingers en tenen Tintelingen en een doof gevoel in vingers of tenen hebben te maken met een zenuwbeklemming. Blijf er niet mee rondlopen, want de klachten zijn in veel gevallen goed behandelbaar zodat een bezoek aan de neuroloog meestal niet meer nodig is.

Ouderdom? Voelt u zich beperkt in uw bewegingen of ervaart u pijn en stijfheid in armen of benen? Mensen denken vaak al snel dat deze klachten met ouderdom te maken hebben, maar dit is lang niet altijd het geval.

‘APK’-behandelingen Sommige patiënten kiezen ervoor om na een behandelserie, een aantal keer per jaar voor een 'onderhoudsbeurt' te komen. Zodoende kun je bewegingsstoringen vroegtijdig signaleren en daarmee grote blessures voor blijven. Voorkomen is beter dan genezen.

Nieuwe praktijkruimte De behandelingen vinden plaats in mijn nieuwe praktijkruimte in Barneveld. Mijn focus ligt op het oplossen van de lichamelijke problemen en dus niet alleen op het bestrijden van symptomen. Gemiddeld heb ik zo'n vijf behandelingen nodig en de eerste resultaten zijn doorgaans al snel merkbaar. Heeft u een aanvullende ziektekostenverzekering met dekking voor fysiotherapie? Dan ontvangt u een vergoeding van de verzekering.

Aangeboden door Remco Ridder Manuele Therapie in Barneveld

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie