Afbeelding
Norschoten

Verjaardag Noa (9) extra feestelijk bij mama bij Norschoten

29 mei 2020 om 08:18 Zorg

BARNEVELD Het was feest, woensdagavond in de tuin van Norschoten in Barneveld. Noa vierde haar negende verjaardag, samen met haar moeder Hetty (42), bewoonster van het zorgcentrum van de locatie Kweekweg. Wekenlang kunnen zij elkaar nu al niet knuffelen, maar ondanks de coronatijd zorgde Norschoten ervoor dat Noa's verjaardag toch een echt kinderfeestje werd met taart, cadeaus en ballonnen.

Negen weken lang was er slechts contact tussen moeder en dochter via beeldbellen. Maar wie jarig is mag iets extra's, zo dacht Hetty. Samen met haar persoonlijk begeleider maakte ze een plan. Als verrassing voor Noa werd een bezoek in de tuin georganiseerd. Het werd voor moeder en dochter een verjaardag om nooit te vergeten. 

,,Samen taart eten en in het echt meemaken hoe ze haar cadeau uitpakt, een lach van oor tot oor. Dat maakt het gemis van de afgelopen weken een beetje goed", zegt een blije Hetty. ,,En die knuffel bewaren we voor later, als dat ook weer mag."

Hetty woont inmiddels zes jaar bij Norschoten. Op de locatie Kweekweg wonen volwassenen tot zestig jaar met een somatische ziekte of aandoening. De bewoners kunnen niet meer zelfstandig wonen na een ernstig ongeluk, hersenbloeding of spierziekte.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie