Gonda Lenters
Gonda Lenters Monique Laanstra

Lokaal Belang: Gonda Lenters gaat, Gert Hein Kevelam komt

28 mei 2020 om 12:48 Politiek

KOOTWIJKERBROEK/GARDEREN Lokaal Belang-raadslid Gonda Lenters legt het raadslidmaatschap neer. Dit doet zij, aldus een persbericht van de oppositiepartij, omdat 'privétaken niet meer zijn te combineren met het raadswerk'. Zij wordt op woensdag 17 juni opgevolgd door Gert Hein Kevelam uit Garderen.

Lenters laat weten het 'bijzonder jammer te vinden te moeten stoppen. De inwoonster van Kootwijkerbroek hield zich namens haar partij vooral bezig met de thema's energietransitie, milieu en sociaal domein. ,,Wij danken Gonda hartelijk voor haar tomeloze inzet voor de samenleving, de inwoners en voor Lokaal Belang als partij", aldus de persverklaring. ,,Gelukkig is zij bereid om de fractie voorlopig uitgebreid als adviseur bij te staan, om een goede kennisoverdracht inzake duurzaamheid en energie mogelijk te maken."

Op haar beurt is Lenters de partij dankbaar voor de 'fijne samenwerking en de mogelijkheid om samen de publieke zaak te mogen dienen. Ze zal met name het debat in de raad gaan missen. ,,Ze dankt alles raadsfracties voor de prachtige en nuttige discussies in de afgelopen jaren, soms op het scherpst van de snede."

Gert Hein Kevelam volgt Lenters op in de fractie. Hij stond vijfde op de Lokaal Belang-lijst tijdens de verkiezingen van 2018, toen de partij vanuit het niets vier zetels binnensleepte. Kevelam is 51 jaar en werkzaam bij de Nederlandse Truck- en Tractorpulling Organisatie, een sportbond die door het hele land betrokken is bij de organisatie van pulling-evenementen. De Gardereen was de afgelopen 25 jaar betrokken als vrijwilliger bij diverse maatschappelijke initiatieven en verenigingen. Zo was hij onder meer voorzitter van de Oranjevereniging en voetbalvereniging Veluwse Boys in Garderen. Op dit moment is hij voorzitter van het cultureel straatfestival 'Garderen Slaat Door!' In de raad ontfermt Kevelam zich binnen de fractie over de thema's ruimtelijke ordening, werk en inkomen en financiën.

Gert Hein Kevelam
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie