Het bestuur van de Seniorentocht Voorthuizen deelde vandaag attenties uit aan alle deelnemers.
Het bestuur van de Seniorentocht Voorthuizen deelde vandaag attenties uit aan alle deelnemers. ...

´Waar een klein dorp als Voorthuizen groot in kan zijn´

28 mei 2020 om 13:55 Maatschappelijk

VOORTHUIZEN De Seniorentocht Voorthuizen kon dit jaar vanwege de coronacrisis niet doorgaan, maar het organiserende bestuur ging niet bij de pakken neerzitten. Woensdag werd bij alle 235 deelnemers (van 67 jaar en ouder) een attentie bezorgd. Bovendien werden de bewoners van zorgcentrum Nieuw Avondrust getrakteerd op negen gloednieuwe tablets.

Vandaag, op de laatste woensdag van mei, zouden enkele honderden Voorthuizense senioren door tientallen vrijwillige chauffeurs naar enkele fraaie locaties in Nederland zijn gereden, maar door de coronamaatregelen ging het feest niet door. Het bestuur van de Seniorentocht liet de dag echter niet ongemerkt voorbij gaan. Alle deelnemende senioren kregen vanmorgen een bestuurslid op bezoek, dat hen op gepaste afstand een pakketje overhandigde, dat onder meer een kaart (inclusief foto-groet) en een lekkernij bevatte.

TABLETS Eerder deze week deelde het bestuur ook al presentjes uit aan de bewoners van Nieuw Avondrust; negen tablets om precies te zijn, waarmee via face-time gebeld kan worden naar familie of andere dierbaren. ,,De tablets waren geen eigendom van Nieuw Avondrust, maar van de Van den Berghschool´´, vertelt Jaap van Beek namens het bestuur van Seniorentocht Voorthuizen. ,,Omdat de basisscholen weer begonnen met lesgeven, moesten de tablets terug naar de school. Vervolgens heb ik contact opgenomen met Edith Waaijenberg (coördinator vrijwilligers Avondrust) en Eddy Bakker (IT-manager Avondrust). Na diverse telefoontjes over en weer over de behoefte en de specificaties van de tablets heb ik telefonisch contact gelegd met Anton en Mike Kooijman van The Phonehouse. Ondertussen heb ik ook de andere bestuursleden gepolst over dit initiatief. Zij vonden het net als ik een mooi gebaar. En toen ben ik aan het regelen en ritselen geslagen.´´

Het cadeau bleek een schot in de roos. ,,Fantastisch, ik ben er stil van´´, reageerde Edith Waaijenberg namens de bewoners.

SENIORENTOCHT Het bestuur heeft inmiddels besloten om de Seniorentocht te verzetten naar 26 mei 2021. ,,We hopen dat we dan allen in goede gezondheid en onder andere omstandigheden elkaar weer mogen begroeten en kunnen genieten van een geweldige dag.´´

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie