Afbeelding
Edwin Bos

CDA: ‘Oosterbosbad moet altijd open in de zomer’

28 mei 2020 om 11:48 Recreatie

BARNEVELD De Barneveldse CDA-fractie is bezorgd dat het Oosterbosbad in Barneveld mogelijk de gehele zomer dicht blijft. Volgens het kersverse raadslid Anne van der Meer zou dit aan veel inwoners ‘niet uit te leggen’ zijn, terwijl er nu stapsgewijs steeds meer mogelijk wordt sinds de corona-uitbraak. ,,Een dergelijke belangrijke voorziening moet in de zomer altijd open”, stelt zij in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Jannes Bijlsma

Deze krant meldde vorige week dat er achter de schermen hard wordt gewerkt door Optisport en de gemeente Barneveld aan het ‘corona-proof’ maken van het Oosterbosbad, maar dat nog onzeker is of het bad wel geopend kan worden. Locatiemanager Mathieu Timmermans stelde onder meer dat het erg ingewikkeld wordt om de anderhalve-metermaatregel te handhaven in het buitenbad. Ook de personele bezetting is een probleem, aangezien momenteel al het Optisport-personeel nodig is voor haar twee binnenzwembaden (De Heuvelrand en de Veluwehal) die al wel geopend zijn, terwijl het Oosterbosbad en de dertien sporthallen van Optisport nog gesloten zijn. ,,Het kan op dit moment beide kanten op”, zei hij.

ERG DUN Van der Meer heeft begrip voor de uitdagingen waar Optisport voor staat, maar is ook van mening dat hij bedrijf er alles aan moet doen om het buitenbad deze zomer open te houden. ,,De argumentatie van Optisport is erg dun”, vindt zij. ,,Elders in het land gaan wel buitenzwembaden open en zij hebben te maken met dezelfde regelgeving omtrent de anderhalve meter afstand.”

Timmermans stelde vorige week dat zijn bedrijf er alles aan doet om het bad te openen, maar niet tegen elke prijs. ,,Uiteindelijk zijn wij een bedrijf; het financiële plaatje moet dus wel kloppen”, zei de locatiemanager. Van der Meer vindt echter dat het al dan niet openstellen of dichthouden van het Oosterbosbad niet alleen een financieel vraagstuk mag zijn. Ze wijst in dit kader op de ‘grote maatschappelijke, sociale en recreatieve functie’ van het bad. Van der Meer is positief over het plan van Optisport om mogelijk vrijwilligers in te zetten.

BOVENTOON Van het college wil de CDA-politica weten of de gemeente mogelijk een rol kan spelen in de vraag van Optisport om vrijwilligers in te zetten. Tevens is zij benieuwd welke (financiële) consequenties het dichthouden van het zwembad zou hebben voor de toekomst. ,,In hoeverre voert in het onderzoek tussen de gemeente en Optisport de bedrijfsvoering van Optisport de boventoon, of de behoefte van onze inwoners?”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie