Adriëlle en Johan Brink van Lounge 3 met het presentatiebord waarop het ingezamelde geldbedrag en hun 'fietshelden' staan.
Adriëlle en Johan Brink van Lounge 3 met het presentatiebord waarop het ingezamelde geldbedrag en hun 'fietshelden' staan. Leijenhorst 2wielers

‘Fietshelden’ Voorthuizen steunen ondernemers

28 mei 2020 om 07:55 Zakelijk

VOORTHUIZEN Zeventig fietsers uit Voorthuizen hebben tussen half april en medio mei in totaal bijna 31.700 kilometers gereden. Daarmee steunden ze zeven plaatselijke ondernemers die door de coronacrisis erg hard zijn getroffen.

‘Voorthuizen in actie tegen corona’ was een initiatief van Leijenhorst 2wielers. Het bedrijf aan de Apeldoornsestraat doneerde voor iedere gefietste kilometer tien eurocent. Samen met bijna vijfhonderd euro aan donaties heeft de actie 3.656,57 euro opgebracht. 

,,Dat is natuurlijk een druppel op een gloeiende plaat, maar ik wilde dit doen om collega-ondernemers in nood een hart onder de riem te steken. En om hen te laten weten dat veel mensen aan ze denken en meeleven’’, licht Erik van Leijenhorst toe.

DEUREN SLUITEN De zeven bedrijven waarvoor is gefietst, zijn horecazaken Lounge 3, De Moriaan, De Lindeboom, De Heuveltjes en De Bunckman, haarstudio De Knipmuts en kapsalon Voorveld. ,,Voor alle ondernemers en winkeliers in Voorthuizen is de nood hoog, we hebben allemaal minder klanten en omzet. Maar deze bedrijven moesten hun deuren sluiten en zijn daarom het hardst getroffen.’’

De groepen fietsers hebben zelf de bedrijven uitgekozen en aangemeld bij Leijenhorst 2wielers. ,,De zeventig fietsers zijn de helden van deze actie’’, benadrukt Van Leijenhorst. Hij heeft hun namen en het ingezamelde bedrag op een presentatiebord gezet, dat hij deze week persoonlijk aflevert bij de zeven collega-ondernemers. 

JAARLIJKS EVENEMENT ‘Voorthuizen in actie tegen corona’ heeft in het dorp veel aandacht gekregen. ,,Ik weet ook zeker dat de fietsers na bijvoorbeeld elke vijftig of zestig kilometers dachten: ‘Zo, dat is weer vijf of zes euro voor ‘mijn’ ondernemer’. Het is allemaal heel goed verlopen.’’

Van Leijenhorst is zo enthousiast dat hij er een jaarlijks fietsevenement van wil maken met als motto ‘Van Voorthuizen voor Voorthuizen’. Met opnieuw een donatie van tien eurocent per gereden kilometer.

 ,,Ik roep iedereen op om voor de editie van volgend jaar een plaatselijk goed doel te bedenken en aan te melden. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld de EHBO, de Voedselbank of de brandweer.’’ Ideeën kunnen gemaild worden naar info@leijenhorst2wielers.nl.   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie