Afbeelding
Ongedierte

Tips voor ongedierte bestrijden in Barneveld

2 juli 2020 om 15:31 Partnercontent

Als karakteristiek dorp met veel pakhuizen kan Barneveld er niet omheen, ongedierte. Met name muizen weten door kieren en gaten binnen te komen. Wanneer u ongedierte aantreft, is het een goed idee om direct actie te ondernemen. Hoe meer muizen alleen gelaten worden, hoe groter de kans op uitbreiding naar een ware plaag. Ongedierte bestrijden in Barneveld kan op verschillende manieren. Er is echter verschil in het resultaat per aanpak. Wij praten u bij over het meest voorkomende soorten ongedierte in Barneveld en de manieren waarop u dit het best kunt voorkomen én bestrijden.
 

Heeft u last van muizen in huis?
Bosmuis, woelmuis of dwergmuis. Welke muis het ook is, wanneer ze zich binnen uw woon- of werkruimte bevinden is het al gauw ongedierte. In veel woningen in Barneveld voelt de muis zich bijzonder prettig op zijn plaats. De meest voorkomende muis in Nederland is de huismuis. Om te voorkomen dat deze muis over de drempel van uw woning gaat, zijn er enkele tips. Muizen komen namelijk niet via de voordeur, zij houden van kieren en gaten en hebben deze dan ook al gauw gevonden. Een eerste tip om muizen te voorkomen is dus om alle mogelijke kieren en gaten dicht te maken. Zeker bij oude huizen is een extra rondje om hierop te checken geen luxe. Nog fijner vinden muizen rondslingerend voedsel. Bewaar voedingsmiddelen daarom in goed afgesloten bussen of bakken. Daar kunnen ze simpelweg niet bij. Oude kussens, kleden of kartonnen dozen. Dat zijn perfecte woon- en broedplaatsen van muizen. Ruim dit dus bij voorkeur op in afgesloten ruimten. Heeft u desondanks toch muizen in huis? Dan is het zaak om ze zo snel mogelijk te bestrijden. Hoe? U kunt zelf klemmen zetten of gif strooien. Echter is het in veel gevallen effectiever om professionele hulp in te schakelen.
 

Schakel specialisten in
Hoe gaat een professional te werk? Alleereerst door maatwerk te bieden. Per geval komt een expert eerst bekijken waar de muis zich ophoudt en in welke vertrekken ze inmiddels hun intrek hebben genomen. Professionals herkennen direct nestplaatsen, looproutes en verblijfplaatsen. Op die manier kunnen ze gericht worden bestreden. Bij een kleine muizenplaag kan het plaatsen van muizenklemmen al voldoende zijn. Heeft u te maken met een grotere plaag? Dan kan een combinatie van muizenvallen en speciaal muizengif uitkomst bieden. Het voordeel van het inschakelen van een professional is dat hij u ook direct van passend advies kan voorzien om een volgende plaag zo goed mogelijk te voorkomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie