Afbeelding
Schooltas

Leuke schooltassen voor de middelbare scholieren in Barneveld.

2 juli 2020 om 15:29 Partnercontent

De klassieke schooltas, die wil je! (of juist niet)

Ben je er eentje van de klassieke stempel, of ga je voor een toffe moderne? Of toch liever voor een tijdloos exemplaar misschien? Wie de middelbare school bezoekt kan gewoon niet zonder: een schooltas.  Vroeger, laten we zeggen in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw, was vooral de klassieke schooltas een feit. Die werd zo niet genoemd. Het was gewoon dé schooltas, omdat er niet veel keus was.  Je droeg deze kolossale leren schooltas iedere dag met je mee. Ook achter op de fiets, tussen de snelbinders, als je dagelijks die tocht van Kootwijkerbroek of Achterveld naar de middelbare school in Barneveld moest ondernemen. De tas zat vol boeken, een agenda, een broodbakje, een appel, een etui, een kladblok en wat contante guldens om een roze koek te kunnen kopen. Sommige scholieren durfden het aan er met een stift het een en ander op te schrijven, anderen lieten de tas zo ‘leer’ als het maar kon. Het was immers een investering voor jaren. Dit exemplaar.

Soms vindt een scholier een klassieke schooltas op zolder

Tegenwoordig is deze tas nog als vintage in te zetten. Soms vinden scholieren er eentje op zolder of achter de boekenkast van hun ouders. Ze worden ook wel weer opnieuw geproduceerd, maar dan net een beetje anders. Niet meer zo lomp als voorheen.  Sommige middelbare scholieren vinden het wel tof om met dit soort schooltassen voor de dag te komen. Ze willen zich juist hiermee onderscheiden van de rest. Hoe anders dan in die jaren tachtig, toen het gemeengoed was!

Huidige schooltassen zijn verre van kinderachtig

Wie zo’n ‘klassiek’ exemplaar niet ziet zitten, kiest voor een moderner exemplaar. Ze zijn er te kust en te keur, van rugzak tot leren handtas. En het is ook niet echt een eenheidsworst meer als we praten over schooltassen dames en heren schooltassen. Willen de leren exemplaren nog wel eens door beiden worden gedragen, alle andere modellen zijn ofwel geliefd bij de vrouwelijke middelbare scholier ofwel bij de grote jongens. Opvallend: ze doen eigenlijk niet ‘puberaal’ aan, of wat daar voor door moet gaan. Geen kinderachtige tassen met een opvallende twist. Nee, het gaat hier om schooltassen die je als
niet scholier ook zou willen dragen. Van Herschel tot Burkely, Van RAINS tot Superdry. Van Björn Borg tot Timbuk2. Van XD Design… enfin, de keuze is reuze.

Een tijdloze schooltas gaat vele studiejaren mee

Eentje lichten we er even uit: de Eastpak tas. Neem nou de Topfloid Ash Blend. Plaats voor boeken, en zeker ook voor een laptop. Lekker te dragen door de gewatteerde schouderbanden. En met een prachtig tijdloos design in zwart, wit en grijs. Kortom; het zijn volwassen tassen die de tand des tijds kunnen weerstaan. Wie verder gaat studeren, heeft nog jaren plezier van zo’n tas. 

Juist daardoor maak je als scholier een bewuste keuze. Je kunt natuurlijk variëren. Eentje voor de zomer (lekker kleurtje), eentje in de winter (waterbestendig) en ga zo maar door. Succes met kiezen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie