Gezellig met kinderen kledingpakketten online zetten op www.krijgdekleertjes.nl
Gezellig met kinderen kledingpakketten online zetten op www.krijgdekleertjes.nl Ada Franse

Online ruilen via KrijgdeKleertjes verdrievoudigd

18 mei 2020 om 15:24 Maatschappelijk Deel je nieuws

Steeds meer mensen hebben het gemak van het online ruilen ontdekt: in het eerste kwartaal van 2020 is er drie keer meer geruild op krijgdekleertjes.nl ten opzichte van vorig jaar. Ruim 350 kledingpakketten verwisselden van eigenaar in de eerste maanden van 2020.

Het ruilpunt van KrijgdeKleertjes in De Glind wordt normaliter in deze tijd van het jaar ook druk bezocht. Winterkleding wordt opgeruimd en verruild voor zomerkleding. Het ruilpunt moest echter door de coronamaatregelen haar deuren sluiten. Tegelijkertijd vragen de gemeentes om kleding niet in de verzamelcontainers voor textiel te deponeren, omdat de opslagruimtes volstromen en de export stil ligt. Om te voorkomen dat veel goede kleding nu in de grijze containers met restafval belandt, kan iedereen deze kleding via het online ruilplatform van KrijgdeKleertjes.nl doorgeven aan een volgende gebruiker. Je kunt in een paar eenvoudige stappen pakketten online zetten.

“Het is jammer als de kleding die te klein geworden is, in de kast blijft liggen, terwijl ik er iemand anders blij mee kan maken”, vindt Lia vrijwilligster bij het ruilpunt De Glind.

Doneren van kleding en kinderspullen is gratis; als je zelf ook pakketten wilt ontvangen betaal je slechts 12 euro, voor een jaar lang onbeperkt ruilen. Hiermee steun je KrijgdeKleertjes inclusief het ruilpunt in De Glind.

KrijgdeKleertjes.nl is dé plek om (kinder)kleding en kinderspullen te ruilen. Al ruim 5000 ouders ruilen online pakketten via de site. Er zijn in Nederland nu ruim 30 KrijgdeKleertjes ruilpunten waar mensen 'live' kunnen ruilen. KrijgdeKleertjes is een non-profitorganisatie en heeft geen winstoogmerk. Voor meer informatie zie www.krijgdekleertjes.nl

Voor meer informatie over KrijgdeKleertjes Ruilpunt De Glind kunt u contact opnemen met Nicole Gerritsen, 06-10117137

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie