Jeroen Cnossen.
Jeroen Cnossen. ...

Jeroen Cnossen nieuwe algemeen directeur Koninklijke BDU

18 mei 2020 om 13:28 Economie

BARNEVELD Jeroen Cnossen treedt als algemeen directeur ad interim toe tot het directieteam van de Koninklijke BDU. Heiko Imelman gaat zich in de functie van directeur media volledig concentreren op de activiteiten van de uitgeverij en is in die hoedanigheid onder meer verantwoordelijk voor de Barneveldse Krant.

,,Raad van commissarissen en directie vinden deze versterking van de directie nodig in verband met de moeilijke omstandigheden waarin we als bedrijf momenteel verkeren", aldus een woordvoerder. ,,De intensieve aandacht die lokale media en vakmedia door de coronacrisis vragen, maken het onmogelijk om de functies van algemeen directeur en directeur media nog langer in één persoon te verenigen."

Door het vertrek van Henk van Esch begin dit jaar ontstond de vacature van algemeen directeur. Op dat moment gingen raad van commissarissen en directie er vanuit dat het mogelijk was om de taken van directeur media en algemeen directeur te combineren. Heiko Imelman nam deze beide functies op zich. ,,Medio maart kregen we echter te maken met de Covid 19-pandemie. Het aansturen in deze crisistijd van een uitgeverij - waar veel veranderingen in gang zijn gezet - vraagt ontzettend veel van de directie van het bedrijf. Daarom is besloten de functies van directeur media en algemeen directeur los te koppelen."

Cnossen, die per direct beschikbaar is, was eerder in management- en directiefuncties werkzaam bij Wegener en PCM. Hij was onder meer uitgever van de Twentsche Courant Tubantia en het Algemeen Dagblad. Als zelfstandig consultant adviseerde hij diverse uitgeverijen. Recentelijk was hij directeur van Vakbladen.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie