Afbeelding
Nico van Maanen

VVN: 'Let op, de scholen zijn weer begonnen'

11 mei 2020 om 14:34 Verkeer en vervoer

BARNEVELD Na zeven weken thuisonderwijs en aansluitend de meivakantie, zijn de eerste basisschoolleerlingen in Barneveld vandaag weer na een lange periode weer naar school gegaan. Veel andere kinderen volgen deze week dit voorbeeld, omdat niet iedereen dezelfde schooldagen heeft.

Reden voor de Barneveldse afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN) om weggebruikers te wijzen op het feit dat na een langere periode van rustig verkeer overal weer kinderen en ouders op de fiets stappen. ,,We hebben daarom besloten de bekende vlaggen die we normaal gesproken na de zomervakantie ophangen, nu ook maar van stal te halen'', zegt voorzitter Nico van Maanen van VVN Barneveld. Van Maanen hing de vlaggen daarom - met behulp van zijn camper - op bij verschillende belangrijke invalswegen in de gemeente Barneveld.

VVN organiseert jaarlijks ook de verkeersexamens voor scholieren. Het theoretisch gedeelte van dit examen staat vooralsnog gepland op maandag 15 juni. Normaal gesproken volgen de praktijkexamens - waarbij scholieren een bepaald parcours moeten fietsen en daarbij aan alle verkeersregels moeten denken - korte tijd daarna. ,,Deze examens zijn echter nog niet gepland vanwege de coronamaatregelen.''

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie