Archieffoto van de Langstraat in Barneveld.
Archieffoto van de Langstraat in Barneveld. Wouter van Dijk

Het was 'gezellig druk' in centrum Barneveld

11 mei 2020 om 12:16 Corona

BARNEVELD Het was afgelopen zaterdag 'gezellig druk' in het Barneveldse winkelcentrum. Volgens voorzitter Jan Joosten van de Barneveldse middenstandsvereniging (BMV) lijkt het aantal klanten dat het centrum in het weekend aandoet voorzichtig  richting 'normaal' te gaan. ,,Dat doet een mens goed. We hebben als winkeliers ook nog veel in te halen."

Jannes Bijlsma

Joosten heeft geen verontrustende berichten gehoord, dat er te veel mensen dicht bij elkaar zouden staan. Na een aantal zware 'corona-weken' begint hij weer wat positiever te worden voor de winkeliers in het dorp. ,,Het was gezellig druk. Het was natuurlijk een heerlijke voorjaarsdag. Het zonnetje scheen. Mensen genoten van een ijsje... Het is dat de terrassen nog dicht zijn, anders had je echt een geweldig weekend gehad. Hopelijk gaan de mensen ons ook doordeweeks weer wat meer vinden." 

Er deden zich in het centrum geen noemenswaardige problemen voor met betrekking tot de onderlinge afstanden tot elkaar. ,,Het was inderdaad redelijk druk in het dorp", zegt gemeentewoordvoerder Brechtje Bakker. ,,De boa's hebben in de middag twee rondes gelopen en er waren geen grote overtredingen." Het was dus niet nodig om gedurende de dag maatregelen te nemen. ,,We zijn en blijven hier wel extra alert op en gaan kijken hoe we dit voor de toekomst het beste kunnen oppakken in het kader van 'crowd management", aldus Bakker.

Sinds afgelopen woensdag gaan er ook elke dag gemeentelijke toezichthouders bij Barneveldse sportverenigingen langs om te zien of die zich aan de RIVM-voorschriften houden. Daar gaat het tot nu toe goed", weet Bakker. ,,Niet alle sportverenigingen maken gebruik van het aanbieden van groepslessen aan jongeren."

Door het zonnige weer was het zaterdag op recreatieterrein Zeumeren bij Voorthuizen ook flink druk. Maar ook hier constateerde de handhaving geen grote overtredingen. ,,Er zijn twee groepen jongeren aangesproken die de anderhalve meter niet in acht namen." Na overleg met de gemeente Barneveld opent Zeumeren-eigenaar Leisurelands vandaag de shortgolfbaan en de waterskibaan weer. Ook het parkeerterrein gaat weer open, maar de toiletten en douches blijven dicht. Ook in het water geldt de RIVM-richtlijn van anderhalve meter, benadrukt Leisurelands. Boa's van Leisurelands en de gemeente houden er toezicht op deze en de andere richtlijnen.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie