Open atelier en kunstuitleen in centrum Barneveld

8 mei 2020 om 18:41 Kunst Deel je nieuws

Open atelier en kunstuitleen in centrum Barneveld

 

De voorbereidingen voor een OPEN ATELIER zijn in volle gang. Hoewel het Coronavirus in eerste instantie roet in het eten gooide is het bestuur van Stichting Kunst Collectief Barneveld nu toch voorzichtig gestart met het inrichten van de ruimte van het winkelpand waar voorheen Cool Cat gevestigd was, aan de Jan van Schaffelaarstraat. De bedoeling was en is om hier iedere vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur open te zijn voor publiek terwijl beeldend kunstenaars werken aan hun tekeningen, schilderijen en beelden.

 

Het gaat om een tiental professionele en gepassioneerde kunstenaars uit de gemeente Barneveld in residence. Mogelijk komt daar nog een aantal bij naarmate de corona maatregelen verder versoepelen. Dit idee mag verder groeien!

 

De kunstenaars gaan aan het werk zoals ze dat ook dagelijks in hun eigen atelier plegen te doen en dat levert dus verrassingen op in het ruime atelier. Want dat is ook waar Kunst Collectief Barneveld zich voor inzet: het faciliteren van een inspirerende plek waar kunst in de breedste zin van het woord kan ontstaan. En wat dat precies inhoudt is niet te voorspellen en daardoor des te spannender voor zowel kunstenaar als bezoeker.

 

Geheel volgens de richtlijnen van het RIVM zullen niet alle kunstenaars tegelijktijdig aan het werk zijn, hoewel de winkelruimte zeer groot is. En ook zal gelet worden op het aantal mensen dat binnen komt en wordt de anderhalve meter in acht genomen.

 

KUNSTUITLEEN

Daarnaast zal een groot deel van de werken door de kunstenaars te huur worden aangeboden. Werk dat normaalgesproken - buiten exposities om -  in de ateliers opgeslagen blijft wordt op deze plek uitgestald of opgehangen. Dit concept wordt nog nader uitgewerkt. Het directe contact dat de huurder van een kunstwerk op deze manier heeft met de maker ervan is een absolute meerwaarde.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie