Afbeelding
Zonnepanelen op het dak

Waarom investeren in zonnepanelen juist nu interessant kan zijn

8 mei 2020 om 12:39 Zakelijk

BARNEVELD Corona hoeft de plaatsing van zonnepanelen op een stal of bedrijfspand niet in de weg te staan. Specialist Theo Hartgers van het Barneveldse bedrijf Zonnepanelen op het dak legt uit waarom investeren in duurzaamheid juist nu erg lucratief kan zijn voor ondernemers.

‘Corona’ is een thema dat in elk gesprek met onze klanten wel een keer valt. Iedereen heeft er last van. Sommigen hebben hun omzet flink zien kelderen, terwijl de schade bij anderen nog meevalt. Ongeacht hun situatie hebben veel ondernemers toch interesse in een duurzame investering. Dit zijn vier belangrijke redenen waarom agrariërs en andere ondernemers juist nu zonnepanelen laten plaatsen: 

1. Steun van de bank
Banken zijn over het algemeen zeer bereid om mee te denken over de financiering van zonnepanelen en de rente is nog steeds historisch laag.

2. Extra inkomsten
Ook als de bedrijfsomzet daalt, blijven de zonnepanelen inkomsten genereren. Nu en de komende 25 jaar. Doordat u zelf energie opwekt, bespaart u bovendien flink op uw energierekening. Geeft de meter aan dat niet alle opgewekte stroom wordt verbruikt? Dan verkoopt u het restant aan uw energiebedrijf.

3. Aantrekkelijke subsidies
Alle ondernemers met ruimte voor minimaal vijftig zonnepanelen en een grootverbruikersaansluiting komen in principe in aanmerking voor een subsidie. U profiteert maximaal 15 jaar lang van de overheidssubsidie, maar ook daarna plukt u de vruchten van uw zonnepanelen. De panelen hebben een levensduur van ongeveer 25 tot 30 jaar. Bij Zonnepanelen op het dak verzorgen wij gratis het volledige aanvraagtraject voor de subsidie.

4. Sneller naar Energielabel C
Per 1 januari 2023 moet elk kantoor groter dan 100m2 minimaal energielabel C hebben. De plaatsing van zonnepanelen levert doorgaans een grote bijdrage in het behalen van deze doelstelling

ZONNEPANELEN INSTALLEREN IN CORONATIJD Corona vormt geen enkele belemmering voor de installatie van zonnepanelen. Bij Zonnepanelen op het dak werken we volledig volgens de richtlijnen van het RIVM.
In het voortraject regelen we zoveel mogelijk vanuit huis en tijdens klantbezoek houden we uiteraard anderhalve meter afstand. Vaak vindt zo’n gesprek in de buitenlucht plaats.  Ook tijdens de installatie treffen we alle benodigde voorzorgsmaatregelen. Als het wenselijk is, nemen we zelfs een eigen toiletvoorziening mee.

EEN DAK ALS INKOMSTENBRON Op onze website leest u meer over onze zonnepanelen en hoe andere ondernemers een inkomstenbron van hun dak maakten.

Aangeboden door Zonnepanelen op het dak

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie