bezoekmogelijkheid in lunchroom de Rozerie
bezoekmogelijkheid in lunchroom de Rozerie de Rozelaar

Bezoekmogelijkheid voor bewoners de Rozelaar

7 mei 2020 om 13:44 Zorg Deel je nieuws

Ouders en verwanten van cliënten van de Rozelaar kunnen sinds deze week gebruik maken van een bijzondere, alternatieve en veilige bezoekmogelijkheid in Lunchroom de Rozerie. 

De dagbesteding van de Rozelaar is sinds maandag 16 maart dicht. Bewoners van de 4 woonlocaties zijn op hun eigen woning of bij ouders/verwanten. De afgelopen weken is de dagbesteding van onze bewoners vormgegeven op de woonlocaties en is bij enkele cliënten ondersteuning aan huis geboden. De Rozelaar is zich aan het voorbereiden op de 1,5 meter samenleving en er wordt nagedacht hoe de dagbesteding weer opgestart kan worden binnen de eisen die de overheid stelt.

Op de woonlocaties mag geen bezoek worden ontvangen. Dat is voor de bewoners, maar ook voor hun ouders/verwanten erg moeilijk. In de gehandicaptenzorg bestaat het begrip afstand niet. Daar gaat het juist over nabijheid. Onze zorgprofessionals proberen een brug te slaan tussen afstand en dichtbij zijn. 

Bezoekmogelijkheid

Sinds deze week wordt er een alternatieve, verantwoorde en veilige bezoekmogelijkheid aangeboden. In onze Lunchroom de Rozerie kan er, gescheiden door een transparant scherm, toch een ontmoeting plaatsvinden. Ouders/verwanten kunnen hun zoon/dochter/familielid ontmoeten op een veilige manier, in een ontspannen sfeer. De reacties zijn heel erg goed: “wat voelen we ons welkom”, “wat ziet het er gezellig uit” en “we maken gelijk weer een afspraak”.

Rozelaar

De Rozelaar is er voor mensen met een verstandelijke beperking. Samen met ons vind je een warme plek in de samenleving. Dat doen we met zinvolle dagbesteding. Een fijne plek om te wonen. En waardevol werk. We geven liefdevolle zorg, vanuit onze christelijke identiteit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie