Afbeelding
AberMedia

Aanhoudingen dankzij burgers na achtervolging en crash op A1

7 mei 2020 om 11:07 Misdaad

TERSCHUUR Twee burgers hebben de politie woensdagavond geholpen bij de aanhouding van twee mannen na een crash van hun auto op de snelweg A1 bij Terschuur. 

De politie zat al achter hen aan, maar stopte de achtervolging omdat deze te gevaarlijk werd. Toen de auto even later crashte, renden de mannen een weiland in, ter hoogte van de Westerveldseweg. Twee burgers hielden ze daar tegen en door anderen werd gezien dat ze in het weiland iets weggooiden. Dat leidde tot de vondst van ruim 13.500 euro. Het gaat om een 27-jarige inwoner van Den Haag en een 22-jarige Rotterdammer.

De auto viel rond 20.45 uur op doordat de bestuurder volgens de politie met een snelheid van ver boven de 200 kilometer over de snelweg reed. Daarop werd de achtervolging ingezet, maar de bestuurder negeerde een stopteken en gaf extra gas.

Vanwege de hoge snelheden en het gevaar dat dit met zich mee bracht, stopten de agenten de achtervolging. Ondertussen werden via de meldkamer andere politievoertuigen naar de A1 gestuurd om de auto verderop te kunnen stoppen.

Ter hoogte van Terschuur verloor de bestuurder de macht over het stuur. De auto crashte tegen de vangrail van de snelweg. De twee inzittenden vluchtten het weiland in. Via de sloot probeerden ze er aan de andere kant vandoor te gaan, maar daar stuitten ze op twee burgers. Deze hielden de mannen staande en droegen hen over aan agenten.

Ondertussen was ook een agent met een speurhond opgeroepen. Een oplettende automobilist had namelijk gezien dat de mannen iets weg hadden gegooid in het weiland. De hond vond het genoemde geldbedrag.

De twee mannen zijn woensdagavond door ambulancepersoneel nagekeken en meegenomen naar het politiebureau. Ze zitten nog vast. De politie onderzoekt waar het geld vandaan komt en of het legaal of crimineel verdiend geld is en wat de rol van de twee mannen daarbij is. De gecrashte auto is afgesleept en wordt ook onderzocht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie